Home » Știință » Primul transplant de penis din lume realizat cu succes, în Africa de Sud

Primul transplant de penis din lume realizat cu succes, în Africa de Sud

Primul transplant de penis din lume realizat cu succes, în Africa de Sud
Publicat: 13.03.2015
Primul transplant de penis din lume realizat cu succes a fost efectuat în Africa de Sud, au anunţat, vineri, medicii din această ţară, la trei luni după acea intervenţie chirurgicală, informează 20minutes.fr.

„Am privilegiul de a fi participat la acest prim transplant reuşit (de penis) din lume”, a declarat profesorul Frank Graewe, şeful departamentului de chirurgie reconstructivă de la Universitatea Stellenbosch din Africa de Sud. Un alt transplant de penis a fost deja realizat în trecut, însă acea operaţie nu a avut succes.

Un alt transplant de penis a fost efectuat în China în anul 2006. În ciuda reuşitei chirurgicale a operaţiei, organul a trebuit să fie apoi extirpat din cauza „problemelor de ordin psihologic ale pacientului”.

La trei luni după operaţie, pacientul sud-african, în vârstă de 21 de ani, şi-a recuperat toate funcţiile urinare şi reproductive ale organului său sexual, a precizat profesorul Frank Graewe. Penisul lui fusese amputat cu trei ani înainte, după o serie de infecţii consecutive, apărute în urma unei circumcizii incorect efectuate în cadrul unei ceremonii tradiţionale africane.

Tânărul sud-african a fost operat în spitalul Tygerberg din Cape Town, iar intervenţia chirurgicală, care a durat nouă ore, a fost realizată pe 11 decembrie 2014. Noul său penis a fost prelevat de la un donator decedat, cu acordul familiei acestuia.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase