Home » Știință » 2015 este cel mai cald an din istoria modernă: ”Suntem aproape siguri”

2015 este cel mai cald an din istoria modernă: ”Suntem aproape siguri”

2015 este cel mai cald an din istoria modernă: ”Suntem aproape siguri”
Publicat: 18.12.2015
2015 va fi cel mai cald an din istoria modernă, în contextul în care în luna noiembrie s-au înregistrat cele mai mari temperaturi din ultimii 130, de când se fac înregistrări de temperatură.

Anunţul a fost făcut joi de către experţii agenţiei americane National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) care au prezentat raportul lunar asupra climei. Potrivit acestora, noiembrie a fost a şaptea lună consecutivă care bate un record de temperatură, potrivit AFP.

Temperatura medie de la suprafaţa apelor şi a oceanelor a fost în noiembrie cu 0,97 grade Celsius peste media secolului al XX-lea.

„A fost cel mai cald noiembrie din perioada 1880 – 2015. Cea mai mare parte a globului înregistrează o încălzire record. Acum, suntem aproape siguri că 2015 va fi cel mai cald an din istorie”, a declarat Jake Crouch, climatolog în cadrul NOAA.

Singura modalitate pentru ca anul 2015 să nu ajungă la acest record ar fi dacă decembrie ar fi neobişnuit de rece – 17,5 grade Celsius mai rece decât cel mai rece decembrie care s-a înregistrat în 1916.

„Asta nu se va întâmpla”, a adăugat Crouch.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase