Home » Știință » Chinezii au inventat PRIMA dronă care poate transporta oameni – VIDEO

Chinezii au inventat PRIMA dronă care poate transporta oameni – VIDEO

Chinezii au inventat PRIMA dronă care poate transporta oameni – VIDEO
Publicat: 07.01.2016
Chinezii au prezentat la târgul CES de la Las Vegas o dronă autonomă de mari dimensiuni care poate transporta o persoană pe o distanţă de circa 16 km.

Drona Ehang 184 poate fi folosită pe post de elicopter pe o distanţă de până la 16 km, în circa 23 de minute de zbor. Ehang 184 ar trebui să fie capabil să detecteze obstacole foarte mici, cum ar fi liniile de înaltă tensiune sau cablurile împrăştiate de furtuni. Persoana din interiorul ei, a cărei greutate maximă ar trebui să fie de 100 kg, nu trebuie să o piloteze, doar introduce destinaţia şi se poate bucura de zbor.

În plus, elicele care se pot plia îi permit dronei să poată fi „parcată” în siguranţă pe un singur loc, la fel ca un automobil.

Reprezentanţii companiei afirmă că în acest fel vehiculul este mai sigur deoarece se elimină ”cea mai periculoasă parte a modurilor de transport standard – erorile umane”.

Acest lucru înseamnă, de asemenea, că pasagerul este neajutorat în cazul în care sistemul se defectează, însă reprezentanţii companiei afirmă că au un sistem de rezervă pentru astfel de situaţii. Totodată, aceştia consideră că Ehang 184 poate fi folosită în situaţii de urgenţă, unde intervenţia cu un alt mijloc ar dura foarte mult din cauza şoselelor aglomerate.

Ehang, compania fondată în 2014, a strâns din finanţări circa 50 de milioane de dolari. Reprezentanţii ei afirmă că drona 184 reprezintă viitorul transportului personal

Chinezii nu vor putea testa drona în SUA, din cauza legislaţiei foarte stricte, însă afirmă că primele modele ar urma să fie livrate în ţara lor în câteva luni. Chinezii nu au prezentat la CES, însă, nicio imagine video care să dovedească că drona poate zbura cu un om în interiorul ei. Drona ar urma să coste între 200.000 – 300.000 de dolari.

Surse: The Verge, IBTimes, Tech Crunch

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase