Home » Știință » Nou AVERTISMENT al lui Stephen Hawking. Acestea sunt marile PERICOLE la adresa omenirii: ”Trebuie să fim foarte precauţi”

Nou AVERTISMENT al lui Stephen Hawking. Acestea sunt marile PERICOLE la adresa omenirii: ”Trebuie să fim foarte precauţi”

Publicat: 20.01.2016
Nou AVERTISMENT al lui  Stephen Hawking. Acestea sunt marile PERICOLE la adresa omenirii: ”Trebuie să fim foarte precauţi”
Trăim cele mai periculoase timpuri pentru specia noastră.

Motivul l-ar reprezenta progresul în domeniile ştiinţei şi tehnologiei, care ne ameninţă existenţa, susţine cunoscutul om de ştiinţă britanic Stephen Hawking.

„Şansele ca un dezastru de proporţii să se producă pe planeta noastră în următorii 1000 de ani sunt din ce în ce mai mari. Cu toate acestea, vom reuşi să stabilim colonii în spaţiul cosmic peste aproximativ un secol. Între timp, trebuie să fim foarte precauţi, pentru că cele mai importante pericole pentru om au apărut ca urmare a dezvoltării ştiinţei şi tehnologiei”, a adăugat cercetătorul.

Stephen Hawking (74 de ani) a declarat că şi-a pierdut orice speranţă în momentul în care a aflat, la vârsta de 21 de ani, că suferă de o boală neuronală foarte rară, care îi va afecta sistemul locomotor.  Reflectând la cei 50 de ani care au trecut de la emiterea diagnosticului, Hawking a afirmat că este foarte norocos. Întrebat cum şi-a menţinut starea de spirit, fizicianul a declarat că l-a ajutat foarte mult activitatea de cercetare şi simţul umorului.

Vreme de 30 de ani, omul de ştiinţă britanic a ocupat fotoliul de Lucasian Chair of Mathematics, cea mai înaltă funcţie la care poate ajunge un cadru academic din domeiul matematicii, la Universitatea din Cambridge. Această funcţie a fost ocupată în trecut şi de Sir Isaac Newton, însă Hawking a declarat că îl apreciază mai mult pe Galileo Galilei, pe care speră să îl întâlnească, în cazul în care s-ar inventa o maşină a timpului.

Pe 7 ianuarie, Stephen Hawking a susţinut o prelegere despre apariţia şi evoluţia găurilor negre, la Institutul Regal din Mayfair, Londra. Cu acestă ocazie, cercetătorul britanic a afirmat că aceste obiecte cosmice se formează în momentul în care stelele îşi epuizează energia şi se distrug sub propria gravitaţie. Denumirea de „găuri negre” a fost formulată în anul 1967 de către fizicianul John Wheeler.

Pe parcursul prelegerii, Hawking a menţionat că în momentul în care cineva ar cădea într-o gaură neagră, acea persoană ar intra într-un alt univers. Cu toate acestea, cel ce se va aventura în universul paralel nu se va mai putea întoarce înapoi de unde a plecat.

Vorbind prin intermediul sintetizatorului său de voce, Hawking a răspuns la o întrebare legată de modul în care dispozitivul i-a afectat personalitatea, făcându-l să devină dintr-un introvertit un extrovertit. Fizicianul a replicat că nimeni nu i-a mai spus până acum că ar fi fost introvertit, ba din contră, faptul că îşi petrece mult timp gândindu-se nu înseamnă că nu participă la petreceri şi nu provoacă probleme.

Sursa: theguardian.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase