Prima pagină Stiinta

Realitatea virtuală ar putea fi folosită la tratarea depresiei

Redactia Descopera.ro | 02.23.2016 | ● Vizualizări: 818

Realitatea virtuală îşi face rapid loc într-o mulţime de industrii, precum jocurile video sau chiar filmele pentru adulţi. În curând, tehnologia ar putea fi folosită şi în domeniul medical.

Un nou studiu, publicat de British Journal of Psychiatry Open, sugerează că terapia prin realitate virtuală poate reduce simptomele depresiei prin accentuarea sentimentului de auto-compasiune la pacienţii care suferă de această afecţiune.

„Ştim că mulţi pacienţi care suferă de depresie au probleme în ceea ce priveşte auto-compasiunea, deşi de obicei se pricep să le ofere compasiune celorlalţi”, a declarat Dr. Chris Brewin, profesor la University College London şi liderul echipei care a realizat studiul.

Pentru cercetare, 15 persoane care suferă de depresie au trecut prin trei sesiuni de terapie prin realitate virtuală. Voluntarii au fost rugaţi să poarte un dispozitiv VR care le permitea să îşi vadă propriul avatar. Prin intermediul propriilor avatare, pacienţii au fost rugaţi să dea dovadă de compasiune faţă de avatarul unui copil speriat.

Citeşte continuarea în Go4It!