Home » Știință » O dublă campioană olimpică îşi va dona creierul. Organul va fi folosit în scop ştiinţific

O dublă campioană olimpică îşi va dona creierul. Organul va fi folosit în scop ştiinţific

O dublă campioană olimpică îşi va dona creierul. Organul va fi folosit în scop ştiinţific
Publicat: 04.03.2016
Creierul va fi donat unei fundaţii care se ocupă cu finanţarea cercetărilor în domeniul comoţiilor cerebrale

Brandi Chastain, dublă campioană olimpică şi campioană mondială cu naţionala feminină de fotbal a Statelor Unite, intenţionează să-şi doneze creierul după moarte pentru ca ştiinţa să beneficieze în cercetările privind comoţiile suferite de sportivi.

În vârstă de 47 de ani, Chastain a făcut anunţul, miercuri, anunţă Buzzfeed. Creierul va fi donat unei fundaţii care se ocupă cu finanţarea cercetărilor în domeniul comoţiilor cerebrale. „Mi-ar plăcea să schimb regulile soccerului şi să interzicem loviturile cu capul la nivelul copiilor pentru a-i proteja. Nu e vorba de a elimina loviturile cu capul pentru totdeauna. Copiii trebuie protejaţi atunci când sunt cei mai vulnerabili”, a declarat fosta jucătoare.

Chastain nu a fost niciodată diagnosticată cu comoţie cerebrală în cariera sa, deşi îşi aminteşte două momente în care ar fi putut fi diagnosticată cu o comoţie medie.
 

Sursa: mediafax.ro

Vă mai recomandăm şi: Râul misterios care FIERBE exact ca în legendele amazoniene. ”Este o minune naturală” – FOTO

                           Cel mai performant mediu de stocare de la ora actuală. Informaţiile depozitate pot rezista pentru o perioadă de circa 13,8 miliarde de ani – FOTO+VIDEO

                                  În viitor, ne va fi mult mai uşor să printăm fotografii. Invenţia-minune care va revoluţiona industria smartphone-urilor – FOTO+VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase