Home » Știință » Un nou beneficiu URIAŞ al vitaminei D a fost descoperit recent de savanţi

Un nou beneficiu URIAŞ al vitaminei D a fost descoperit recent de savanţi

Un nou beneficiu URIAŞ al vitaminei D a fost descoperit recent de savanţi
Publicat: 07.04.2016
Pacienţilor li s-a administrat o tabletă de vitamina D de 100 mg sau una placebo, timp de un an.

Vitamina D este utilă în prevenirea bolilor de inimă, dar ajută şi persoanele care suferă de o afecţiune a inimi, arată un studiu recent, suplimentul îmbunătăţind considerabil capacitatea inimii de a pompa sânge în organism, scrie CSID.

În cadrul studiului, vitamina D a fost administrată unui număr de 163 de voluntari cu insuficienţă cardiacă, vârsta medie a acestora fiind de 70 de ani. Vitamina D este vitală pentru sănătatea oaselor şi a dinţilor şi poate avea beneficii importante de sănătate. Deşi subiecţii aveau obiceiul de a petrece timp în aer liber, aveau un nivel scăzut de vitamina D chiar şi în timpul lunilor de vară.

„Ei petrec mai puţin timp afară, dar capacitatea pielii de a produce vitamina D, de asemenea, devine mai puţin eficace cu vârsta şi nu înţelegem exact motivele”, a declarat consultantul cardiolog Dr. Klaus Witte.

Pacienţilor li s-a administrat o tabletă de vitamina D de 100 mg sau una placebo, timp de un an. Ulterior, cercetătorii au măsurat impactul asupra insuficienţei cardiace. Schimbarea a fost vizibilă, inima pompând cu mult mai multă putere sângele în organism.

Citeşte continuarea în CSID!

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase