Home » Știință » NASA a făcut publice 56 de brevete de invenţie. Oricine le poate studia acum – FOTO

NASA a făcut publice 56 de brevete de invenţie. Oricine le poate studia acum – FOTO

Publicat: 13.05.2016
Printre conceptele publicate de NASA se numără şi cea a unui vehicul zburător.
NASA le oferă pasionaţilor de tehnologie încă o oprtunitate de a afla ce se află în spatele invenţiilor lor. Săptămâna trecută, astronomii americani au făcut publice 56 de brevete, pe care orice le poate studia acum. 
 
Odată cu această veste, NASA a lansat o nouă bază de date, în care sunt incluse peste 1000 de patente publicate de-a lungul timpului. Acum, utilizatorii pot căuta cu uşurinţă subiecte din domenii precum robotica, tehnologia informaţiei, comunicaţiile, medicina sau biotehnologia.
 
Printre brevetele publicate de astronomii americani se numără un sistem de purificare a apei, o metodă de fabricare a nanotuburilor din carbon şi un vehicul zburător, a cărui schiţă o puteţi vedea mai jos: 
 
 
Foto:iflscience.com/NASA
 
Companiile aerospaţiale private au beneficiat deja de ideile prezentate în brevetele NASA. Un bun exemplu în acest sens este conceptul modulului spaţial gonflabil TransHab, inventat de NASA în anii ’90. Startup-ul Bigelow Aerospace a cumpărat acest brevet, iar acum îl folosesc pentru a produce locuinţe spaţiale gonflabile. 
 
În acest caz, brevetul a fost achiziţionat pentru suma de 17,8 milioane de dolari. Însă, dată fiind această oportunitate oferită recent de NASA, tot mai multe companii pot dezvolta acum tehnologii, cu un cost mult mai redus. 
 
,,Prin publicarea acestor brevete, dorim să deschidem o nouă eră în domeniul antreprenoriatului, în care America îşi va recăpăta statutul de lider. Prin lansarea acestei colecţii în domeniul public, încurajăm antreprenorii să exploreze noi modalităţi de a comercializa tehnologiile NASA”, a afirmat Daniel Locney, director executiv al Programului de Transfer de Tehnologie din cadrul NASA. 
 
 
 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase