Home » Știință » Tehnologie modernă în domeniul fertilizării in vitro

Tehnologie modernă în domeniul fertilizării in vitro

Tehnologie modernă în domeniul fertilizării in vitro
Publicat: 15.05.2016
În medicină, tehnologia de ultimă oră este esenţială, iar când vorbim de fertilizarea in vitro, un domeniu în care inovaţiile sunt esenţiale, atunci dotarea clinicilor este cu atât mai importantă.

Pentru ca embrionii rezultaţi în urma procedurilor de fertilizare in vitro să aibă cele mai bune şanse pentru a se dezvolta şi a evolua normal pe toată durata sarcinii, ei trebuie cultivaţi şi monitorizaţi în condiţii speciale, scrie RFI.

Un aparat modern, care asigură o monitorizare în sistem time-lapse a embrionilor este Embrioscopul. E practic un incubator foarte performant, în care fiecare embrion este plasat separat, într-un recipient special, unde este fotografiat la fiecare 20 de minute. Astfel, fără ca embriologul să intervină în incubator, el poate monitoriza dezvoltarea embrionilor, pentru că toate pozele sunt păstrate automat într-o bază de date.

Prin Embrioscop, specialiştii vor vedea permanent în ce stadiu de dezvoltare se află fiecare embrion şi care dintre ei se dezvoltă mai bine. Astfel, în momentul transferului de embrion din laborator în uterul pacientei, ea are mai multe şanse să poată duce sarcina la bun sfârşit, pentru că va fi ales embrionul cel mai bine dezvoltat.

„Embriologul primeşte informaţii în mod constant despre starea tuturor embrionilor. Embrioscopul permite ca dinamica dezvoltării să fie în permanenţă monitorizată şi apoi permite selectarea celor mai potriviţi embrioni din punct de vedere genetic. În plus faţă de creşterea ratei de succes, această metodă are avantajul că permite medicului să transfere în uter un număr mai mic de embrioni”, explică Adina Vochin, coordonatoarea în România a unei clinici de fertilizare in vitro din oraşul Zlin, Cehia.

Citeşte continuarea aici!

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase