Home » Știință » Raţionamentele din spatele apariţiilor OZN-urilor

Raţionamentele din spatele apariţiilor OZN-urilor

Publicat: 12.06.2016
Jurnalistul a cercetat fenomenul timp de câteva decenii.

De-a lungul timpului, au existat numeroase mărturii privind existenţa extratereştrilor. Fenomenele observate de cei care susţin că nu suntem singuri în Univers au variat de la undele de lumină albastră care brăzdează cerul şi până la nori a căror forma este similară cu cea a unor OZN-uri. Într-un articol publicat în revista Atlas Obscura, fostul cercetător NASA, James Oberg explică, însă, care sunt raţionamentele din spatele acestor fenomene paranormale. 

Oberg a activat în cadrul Agenţiei Spaţiale Americane la sfârşitul anilor ’90, după care a devenit jurnalist şi istoric specializat în domeniul aerospaţial. El a petrecut câteva decenii studiind presupusele apariţii ale OZN-urilor, citind testimonialele martorilor, pe care le-a coroborat cu rezultatele obţinute în urma desfăşurării misiunilor NASA. 

James Oberg (Foto:klabs.org)

Fostul cercetător este de părere că simţurile umane sunt structurate în aşa fel încât să poată percepe doar obiecte a căror mişcare este lentă, anumite condiţii de propagare a luminii şi numai o atmosferă. În momentul în care aceste condiţii suferă schimbări, organismul nostru reacţionează rapid.

Iată câteva dintre aceste situaţii:

,,Mătreaţa” detectată în apropierea unei navete spaţiale  

În anul 1996, naveta spaţială NASA STS-75 pleca într-o misiune de 15 zile, cu scopul de a transporta un satelit în spaţiul cosmic. În timpul zborului, cablul care lega naveta de corpul satelitului s-a rupt, iar dispozitivul a fost pierdut definitiv. În momentul producerii accidentului, în apropierea cablului a fost observat un nor format din cristale de gheaţă, care, de la distanţă, părea să aibă consistenţa mătreţii. În acel moment, au existat multe voci care susţineau faptul că punctele detectate în imagini au fost, de fapt, OZN-uri. 

Sursa:youtube.com/Kaloyan Kirilov

Fasciculele albastre de lumină

La sfârşitul anului 2015, mai mulţi locuitori din California au observat pe cerul înstelat un obiect care, în timp ce se deplasa, lăsa în urmă dâre albastre de lumină. Oberg susţine că acele urme sunt de fapt particule emise de rachete ce urmează să părăsească atmosfera terestră. Specialistul spune că aparatul de zbor detectat în acel moment era o rachetă de exercţiu aparţinând Marinei Americane şi se afla la o altitudine de aproximativ  480 de kilometri deasupra solului. 

Sursa:dailymail.co.uk

OZN-urile din apropierea navetei Columbia

În urmă cu 20 de ani, naveta spaţială Columbia părăsea atmosfera terestră având ataşaţi doi sateliţi ce urmau să fie plasaţi pe orbita Terrei. În timp ce monitorizau traseul vehicului, specialiştii NASA au observat în imagini fascicule de lumină organizate în cerc. James Oberg le-a răspuns atunci celor care susţineau că obiectele descoperite sunt OZN-uri, spunându-le că acestea nu sunt altceva decât bucăţi de gheaţă propulsate în timpul deplasării navetei cosmice. 

Sursa:youtube.com/Martyn Stubbs

Sursa: Mail Online

Vă mai recomandăm şi: Extratereştri ne-ar putea trimite ,,sms”-uri din spaţiu

                                             Să ne temem de extratereştri, căci ne-ar putea semăna

                                             Extratereştri discută deja cu bulgarii

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase