Home » Știință » Cea mai frecventă malformaţie cardiacă pe care mulţi oameni nu ştiu că o au

Cea mai frecventă malformaţie cardiacă pe care mulţi oameni nu ştiu că o au

Cea mai frecventă malformaţie cardiacă pe care mulţi oameni nu ştiu că o au
Publicat: 18.06.2016
Gaura în inimă este o malformaţie cardiacă cu care putem trăi, dar de existenţa căreia să nu ştim nimic. Medicul Chivu Gheorghe Claudiu spune pentru Gândul cum o putem detecta.

„Gaura în inimă, denumirea populară pentru defectul septal, este cea mai frecventă malformaţie cardiacă. Constă într-o comunicare între două din cele patru cavităţi ale inimii, fiind denumită în funcţie de localizarea sa atrială sau ventriculară. Poate fi unică sau multiplă, singulară sau asociată cu alte malformaţii ale cordului. În cazuri rare, un astfel de defect poate realiza comunicarea între toate cele patru cavităţi ale inimii.

Sunt câteva simptome care ar trebui să-i dea unui părinte de gândit: un copil care nu ia în greutate, respiră accelerat, se învineţeste rapid la nivelul buzelor sau feţei la cel mai mic efort – chiar şi cel de plâns- poate fi suspicionat de o malformaţie cardiacă. Medicul pediatru va percepe cu stetoscopul o funcţionare anormală a inimii şi vă va  îndruma către un medic cardiolog pediatru. Ecografia inimii s-a dezvoltat foarte mult în ultima perioadă şi sunt peste 90% şanse să se stabilească un diagnostic precis prin această investigaţie. Suspiciunea unei malformatii cardiace impune îndrumarea copilului către un centru de tratament al bolilor cardiace”, spune medicul primar în chirurgie cardiovasculară Chivu Gheorghe Claudiu pentru Gândul.

În majoritatea copleşitoare a cazurilor, defectul septal este o malformaţie congenitală, adică apare de la naştere.

Citeşte continuarea în Gândul!

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase