Home » Știință » Cum schimbă muzica gustul berii

Cum schimbă muzica gustul berii

Publicat: 19.06.2016
Cum schimbă muzica gustul berii
În cazul în care simţim amărăciunea berii, probabil că ascultăm o muzică nepotrivită, susţin oamenii de ştiinţă belgieni.

 Un studiu recent a arătat că muzica poate schimba gustul băuturilor şi al alimentelor.

Autorii studiului au descoperit că muzica afectează gustul băuturilor şi produselor alimentare. Totodată, ea poate, de asemenea, să schimbe senzaţia privind concentraţia de alcool, scrie rador.ro.

Pentru realizarea studiului, cercetătorii au oferit voluntarilor acelaşi tip de bere, însă aceştia au consumat-o pe fondul unui acompaniament muzical diferit. Concluziile au arătat că în funcţie de muzica ascultată participanţii au descris băutura în mod diferit, în funcţie de stimulii sonori.

În cazul unui fond melodic din filme precum cele produse de Disney, berea li s-a părut voluntarilor mai dulce. Sunetele stridente au transmis impresia unei băuturi mai puternic acidulate, în timp ce tonurile de bas au făcut ca berea să pară mai amară.

Acest efect se numeşte sinestezie şi se datorează perceperii simultane pe cale senzorială diferită a unui stimul receptat la nivelul unui analizator.

Sursa: gandul.info

Vă mai recomandăm şi: Alimentul care favorizează apariţia acneei

                                             Cofeina nu mai are aproape niciun efect în cazul mai multor zile cu somn puţin

                                             Trei pofte care ar putea semnala o problemă de sănătate

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase