Home » Știință » După ce au făcut 500 de studii, oamenii de ştiinţă au ajuns la o singură concluzie despre consumul de cafea

După ce au făcut 500 de studii, oamenii de ştiinţă au ajuns la o singură concluzie despre consumul de cafea

După ce au făcut 500 de studii, oamenii de ştiinţă au ajuns la o singură concluzie despre consumul de cafea
Publicat: 12.07.2016
Cafeaua consumată în mod regulat poate ajuta la reducerea riscului de dezvoltare a cancerului hepatic sau de col uterin, după cum sugerează un nou studiu publicat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

De asemenea, agenţia de cercetare pentru cancer din cadrul OMS a dezminţit, cu această ocazie, o informare datată în 1991 care susţinea că există o legătură între consumul de cafea şi apariţia cancerului de prostată, potrivit The Independent.

Schimbarea acestei decizii vine după ce OMS a evaluat mai mult de 500 de studii privitoare la legătura dinte cancer şi consumul diferitelor tipuri de băuturi calde cum ar fi ceaiul sau cafeaua. Astfel, cafeaua a fost „dezincriminată”, spunându-se clar că aceasta nu are efecte care să sporească pericolul de apariţie a cancerului hepatic, de col uterin, de pancreas, de sân sau de prostată. Cercetătorii menţionează că în cazul celorlaltor tipuri de cancer nu au putut fi făcute asumpţii de acest fel. 

Totuşi, băuturile calde au fost asociate unui risc probabil de dezvoltare a cancerului esofagian, din pricina temeperaturii crescute. 

Oamenii de ştiinţă avertizează asupra faptului că băuturi precum cafeaua sau ceaiul ar trebui băute după ce s-au răcit putin, mai ales când nu adaugăm lapte. 

Sursa: gandul.info 

Vă mai recomandăm şi: Două ceşti de cafea pe zi protejează femeile de depresie

                                             Efectul energizant al cafelei există doar în imaginaţie?

                                             Cafeaua previne cataracta

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase