Home » Știință » Racheta Falcon 9 a aterizat în siguranţă la sol, pentru a doua oară. În curând, ea va putea trasporta oameni în spaţiu – FOTO

Racheta Falcon 9 a aterizat în siguranţă la sol, pentru a doua oară. În curând, ea va putea trasporta oameni în spaţiu – FOTO

Publicat: 21.07.2016
Inginerii de la SpaceX au reuşit să aterizeze racheta Falcon 9, pentru a doua oară în istorie.

Racheta a aterizat la ora 12:53 p.m., la opt minute de la lansare, completând misiunea navei spaţiale Dragon, care avea drept scop suplimentarea proviziilor ce trebuiau transportate către astronauţii aflaţi la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale. 

În timp ce Dragon îşi continuă călătoria, Falcon 9 a reuşit să aterizeze în zona 1, în Cape Carnavera, conform planurilor. A doua parte a rachetei, ce nu poate fi reutilizată, a propulsat nava spaţială Dragon pe orbita Terrei.

A şasea încercare a SpaceX de a ateriza o rachetă Falcon 9 s-a desfăşurat pe o navă aflată în Oceanul Atlantic. Pe mare,  -sa dovedit că racheta poate ateriza numai în unele situaţii în siguranţă. 

De această dată, Falcon 9 a aterizat perfect pe suprafaţa Pământului.

De ce este atât de importantă realizarea?

Rezultatul excepţional ar putea îmbunătăţi călătoriile în spaţiu, acestea urmând să fie mult mai ieftine în viitor. Costul actual al unei nave Falcon 9 este de 62 de milioane de dolari.

Până acum, niciuna dintre cele cinci rachete Falcon utilizate în misiuni precedente nu a fost reutilizată, dar SpaceX plănuieşte să facă acest lucru în septembrie sau octombrie. Echipa de cercetători va lucra la îmbunătăţirea aterizării în siguranţă. Dacă testele vor avea succes, în curând Falcon 9 ar putea transporta oameni în spaţiu.

Sursa: Science Alert

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase