Home » Știință » Un nou secret al Insulei Paştelui a fost descifrat. Cum va ajuta omenirea

Un nou secret al Insulei Paştelui a fost descifrat. Cum va ajuta omenirea

Publicat: 28.07.2016
Un nou secret al Insulei Paştelui a fost descifrat. Cum va ajuta omenirea
Au trecut 50 de ani de la prima descoperire a medicamentului natural din solul de pe Insula Paştelui. Acum, unii cercetători afirmă ca ar putea fi ,,fântâna tinereţii''.

Medicamentul (rapamicină), o bacterie produsă în apropierea faimoaselor statui, s-a dovedit că poate creşte durata de viaţă şi poate ameliora unele afecţiuni asociate vârstei înaintate.

Aceste capacităţi anti-îmbătrânire au fost demonstrate în urma unor teste pe mai multe organisme, de la muşte până la şoareci, câinii chiar şi oameni, cercetătorii au avertizat că efectele nu sunt pe termen lung, iar rezultatele pot avea urmări.

Rapamicina este denumită după Rapa Nui, numele polinezian al Insulei Paştelui, care este localizată în Oceanul Pacific într-o zonă izolată.

Solul care conţine rapamicină a fost prima dată colectat în 1964, de Georges Nogrady, microbiolog la Universitatea din Montreal.

În 1969, a fost descoperită puterea sa imunosupresoare care atacă proteina mTOR, aceasta poate opri dezvoltarea celulelor canceroase.

De atunci, cercetătorii au descoperit nenumărate alte beneficii ale substanţei. Aceasta poate lupta contra tumorilor şi poate prevenii respingerea organelor transplantate de către organism.

În cadrul unui studiu din 2009 s-a descoperit că administrarea rapamicinei către şoarecii adulţi a condus către o viaţă mai lungă atât pentru femele cât şi pentru masculi. De atunci, medicamentul a fost testat pe marmote şi oameni. Rezultatele testelor au prezentat îmbunătăţirea procesului de îmbătrânire, inclusiv învăţatul sau îmbunătăţirea funcţiilor cognitive, în cazul oamenilor 

Recent a fost dezvăluit că cercetătorii de la Universitatea din Washington testează efectele rapamicinului pe câini, pentru a observa dacă încetineşte procesul de îmbătrânire.Crecetătorii au fost uimiţi de rezultate, aceştia au descoperit că inima câinilor funcţiona mult mai bine după doar câteva săptămâni de la administrare.

Studiul este condus de biologul Matt Kaeberlein şi colegul său Daniel Promislow.

Pentru teste, cercetătorii au recrutat 40 de proprietari de câini pe care i-au rugat să le ofere câinilor trei pastile de rapamicină pe săptămână.

Testul a continuat pe durata a 10 săptămâni, timp în care cercetătorii au realizat ecografie câinilor, pentru a determina efectele medicamentului.

Rezultatele au dovedit o îmbunătăţire a bătăilor inimii sau nicio schimbare.

Rampamicina poate suprima capacităţile sistemului imunitar, ceea ce înseamnă că subiectul ar putea fi predispus la infecţii.

Cercetătorii lucrează la crearea unui compus care să nu aibă efecte negative asupra sistemului imunitar.

Sursa: Mail Online

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase