Home » Știință » Cercetătorii au dezvăluit modul în care Lucy, cel mai vechi strămoş al omului, a murit

Cercetătorii au dezvăluit modul în care Lucy, cel mai vechi strămoş al omului, a murit

Publicat: 31.08.2016
Cea mai cunoscută fosilă a unui strămoş este cunoscută cu denumirea de Lucy. Noile detalii despre modul în care a murit au fost publicate într-un studiu.

Prin utilizarea tomografiei computerizate cercetătorii au evaluat fracturile fosilei de acum 3,81 milioane de ani. Prin compararea fracturilor lui Lucy cu cele ale cazurilor medicale ale cimpanzeilor, experţii au aflat că rupturile sunt asemănătoare cu cele produse de căderea din copac. O serie de fracturi ale părţii superioare a braţului drept au fost indicatorul cel mai bun al unei căderi din copac. Probabil Lucy a încercat să-şi atenueze căderea punând braţul în faţa sa. Alte fracturi au fost descoperite în partea stângă a şoldului, la genunchiul stâng şi la partea stângă a pelvisului.

,,Moartea este unul dintre lucrurile care ne permit să creăm o punte între noi şi ceilalţi. Prin descoperirea aceasta am fost mult mai conştient de ea ca individ,” a declarat autorul studiului John Kapplerman, de la Universitatea din Texas.

Studiul alimentează dezbaterile privind modul în care  membrii speciei Australopithecus afarensis trăiau în copaci. Probabil Lucy trăia în mare parte pe pământ, dar s-ar fi căţărat în copac pentru a se feri de prădători, a sugerat Kappleman.

Sursa: TIME

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase