Home » Știință » EXPERIMENT inedit! Fenomenul prezent în viaţa noastră de zi cu zi pe care nu îl putem, însă, vedea – VIDEO

EXPERIMENT inedit! Fenomenul prezent în viaţa noastră de zi cu zi pe care nu îl putem, însă, vedea – VIDEO

Publicat: 04.09.2016
EXPERIMENT inedit! Fenomenul prezent în viaţa noastră de zi cu zi pe care nu îl putem, însă, vedea – VIDEO
Prin intermediul experimentului, putem remarca un fenomen prezent în viaţa noastră de zi cu zi, dar pe care nu îl putem percepe de obicei cu ajutorul văzului.

În mod normal, aerul nu poate fi observat cu ochiul liber, însă acest lucru nu demonstrează faptul că el este static. Ba din contră, fiecare dintre noi poate analiza acest fenomen folosind aşa-numitul ,,efect Schlieren”. 

Într-un videoclip postat pe YouTube, americanii de la Brusspup demonstrează existenţa efectului detectat iniţial în 1665 folosind o cameră de luat vederi, o lamă, o sursă de lumină şi o oglindă concavă. Utilizând lama pentru a bloca parţial lumina, realizatorii clipului au creat un efect de umbră care permite observarea mişcărilor aerului. 

În acest fel, putem observa cu toţii cum este eliberată căldura dintr-un bec cu incandescenţă, în momentul în care folosim un aprinzător de aragaz sau când ne frecăm mâinile, cum este propulsat aerul din interiorul unor uscătoare de păr sau a unui tub cu aer comprimat sau cum arată dioxidul de carbon eliberat în aer după ce desfacem o doză cu suc. 

Toate aceste fenomene pot fi urmărite în filmarea de mai jos: 

Sursa: sciencedump.com

Vă mai recomandăm şi: Cercetătorii NASA testează, într-un experiment, modul în care flăcările se propagă în medii cu gravitaţie redusă – VIDEO 

                                         Cel mai lung experiment din istorie. Cercetătorii au aşteptat 84 de ani să vadă o picătură căzând (VIDEO)

                                               ”Elementul-surpriză” care a supravieţuit unui experiment cu acid – VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase