Home » Știință » Motivul pentru care Blue Origin ar putea să îşi distrugă racheta ce va fi testată luna viitoare – VIDEO

Motivul pentru care Blue Origin ar putea să îşi distrugă racheta ce va fi testată luna viitoare – VIDEO

Motivul pentru care Blue Origin ar putea să îşi distrugă racheta ce va fi testată luna viitoare – VIDEO
Publicat: 14.09.2016
Data exactă a lansării nu a fost încă făcută publică.

Până în momentul de faţă, compania Blue Origin, condusă de Jeff Bezos, a realizat patru zboruri spaţiale. De data aceasta, va fi, însă, diferit, deoarece fondatorul Amazon intenţionează să realizeze o misiune cu echipaj uman la bord, iar pentru a o pregăti, va trebui mai întâi să testeze sistemul de siguranţă al vehiculului care va transporta oameni în spaţiul cosmic, racheta New Shepard. 

Testul va fi realizat la începutul lunii octombrie a acestui an. Racheta va fi lansată în mod obişnuit, însă în punctul ,,Max Q”, întâlnit la 45 de secunde după decolare, la o altitudine de circa 5.000 de metri, experţii vor pune în funcţiune motorul cu care este prevăzută capsula pentru a o putea detaşa de rachetă. 

Dacă totul va merge conform planului, capsula se va întoarce înapoi pe Terra cu ajutorul unei paraşute. În acest mod, specialiştii speră să afle cum ar putea fi salvat un echipaj uman în cazul producerii unui accident la bordul lui New Shepard. 

Sursa:youtube.com/Blue Origin

Jeff Bezos ia în considerare posibilitatea ca racheta să nu poată rezista testului care se va desfăşura luna viitoare. ,,Probabil că sistemul de propulsie va fi distrus. El nu a fost niciodată proiectat pentru a face faţă unui accident în timpul zborului. Motorul capsulei va trebui să suporte cele 32 de tone-forţă exercitate în timpul lansării propulsorului”, susţine fondatorul Blue Origin. 

Bezos a adăugat că, în eventualitatea în care va face faţă testului, racheta va fi restrasă şi expusă într-un muzeu. Deocamdată, estimările arată că proba prin care va trece vehiculul se va finaliza cu o explozie. 

Lansarea noii rachete Blue Origin va fi transmisă live pe internet. Data exactă a desfăşurării evenimentului nu a fost încă făcută publică. 

Sursa: iflscience.com

Vă mai recomandăm şi: SOLUŢIA fondatorului Blue Origin pentru a salva planeta  

                                      Naveta spaţială ”New Shepard”, a lui Jeff Bezos, a realizat un zbor istoric. ”Am aşteptat acest moment de foarte mult timp” – VIDEO

                                              Fondatorul Amazon apare într-o scenă din noul film „Star Trek Beyond”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase