Home » Știință » Experţii au descoperit legătura dintre modul în care mergem şi cel în care ne comportăm

Experţii au descoperit legătura dintre modul în care mergem şi cel în care ne comportăm

Experţii au descoperit legătura dintre modul în care mergem şi cel în care ne comportăm
Publicat: 17.09.2016
Descoperirea ar putea ajuta la prevenirea infracţiunilor.

Cercetătorii de la Universitatea din Portsmouth susţin că oamenii care au un mers alert sunt agresivi. Specialiştii au ajuns la această concluzie după ce au analizat personalităţie a 29 de indivizi, testându-le mai întâi capacităţile fizice folosind o tehnologie de captare a mişcării. 

,,În momentul în care mergem, corpul nostru se roteşte puţin, în mod natural. În timp ce păşim în faţă cu piciorul stâng, partea stângă a pelvisului nostru se va deplasa odată cu piciorul, şoldul stâng se va deplasa în spate, iar cel drept în direcţie opusă, pentru a ne menţine în echilibru. Mersul alert este cel în timpul căruia mişcarea şoldurilor este exagerată”, susţine Liam Satchell, coordonatorul noului studiu. 

În cadrul proiectului de cercetare, participanţii au fost rugaţi să completeze chestionare, pentru a li se măsura nivelul de agresivitate. Ulterior, subiecţii au trebuit să parcurgă testul ,,big five”, o probă în timpul căreia li se punea în evidenţă modul în care gândesc, simt şi se comportă. 

Folosind tehnologia de captare a mişcării, o metodă care analizează mişcările corpului şi foloseşte informaţiile rezultate pentru a crea o versiune digitală a individului studiat, oamenii de ştiinţă au putut investiga mişcările de torace şi bazin, precum şi viteza de mers a participanţilor la experiment. 

,,Nu cunoaştem alte cercetări care să releve o corelaţie între viteza de mers şi personalitate, ceea ce înseamnă că vor mai trebui efectuate studii care să scoată în evidenţă legătura dintre mişcare şi ceea ce caracterizează o persoană”, a adăugat Liam Satchell. 

Specialistul a mai adăugat că identificarea legăturii dintre mişcările unui individ şi intenţia sa de a fi agresiv ar putea ajuta la prevenirea infracţiunilor.

Sursa: sciencedaily.com

Vă mai recomandăm şi: Medicii britanici au creat primul tratament împotriva cancerului pancreatic care nu produce efecte secundare

                                             Smartphone-ul, transformat în scanner pentru diagnosticarea glaucomului

                                          O alternativă la probele ADN i-ar putea ajuta pe criminalişti să identifice mult mai uşor autorii unor infracţiuni grave

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase