Home » Știință » 10 lucruri importante pe care nu le ştiai despre aspirină

10 lucruri importante pe care nu le ştiai despre aspirină

10 lucruri importante pe care nu le ştiai despre aspirină
Publicat: 18.09.2016
Poate credeai că aspirina ajută doar la durerile de cap, însă acest medicament poate ameliora numeroase alte afecţiuni. Iată 10 întrebuinţări neobişnuite ale aspirinei!
1. Te scapă de acnee
 
Aspirina are proprietăţi antiinflamatoare. Zdrobeşte 2-3 pastile de aspirină şi amestecă-le cu puţin suc de lămâie. Pune amestecul obţinut pe suprafaţa cu probleme şi lasă să acţioneze câteva minute.
2. Te scapă de înţepăturile insectelor
 
Aspirina calmează şi umflăturile cauzate de înţepăturile insectelor. Umeziţi o aspirină şi puneţi-o pe zona afectată timp de un minut.
 
3. Reduce petele de pe ten
 
Aspirina conţine un ingredient folosit în producţia cremelor iluminatoare şi cele de curăţat pielea. Se amestecă 7 pastile de aspirină cu 3 linguri de iaurt şi cu o lingură de miele. Masca obţinută se aplică pe toată suprafaţa afectată şi se lasă să acţioneze câteva minute. Acest tratament vă va lăsa pielea netedă.
 
4. Îndepărtează mătreaţa
 
Mătreaţa nu provoacă doar mâncărimi, ci este şi inestetică. Pentru a scăpa de mătreaţă, zdrobiţi 2 pastile de aspirină şi amestecaţi-le cu şamponul pe care îl folosiţi.
 
5. Acţionează ca un exfoliant
 
Îndepărtează celulele moarte şi reduce excesul de sebum.
 
6. Ameliorează bătăturile
 
Pentru a înmuia bătăturile întărite de la picioare, ai nevoie de 5-6 tablete pisate de aspirină. Prepară o pastă din aspirinele zdrobite amestecate cu câte 1/2 linguriţă de suc de lămâie şi de apă. Aplică pasta pe zona afectată, apoi înfăşoară piciorul într-un prosop cald timp de 10 minute. La final, exfoliază cu o piatră ponce.
 
7. Reîmprospătează culoarea părului
 
Şi părul tău are de câştigat de pe urma aspirinei.Pentru un păr sănătos şi strălucitor dizolvă o folie de aspirină într-un pahar cu apă caldă. Aplică soluţia pe părul, las-o să acţioneze timp de 10-15 minute, apoi clăteşte.
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase