Un asteroid de mărimea unui autobuz va zbura între Pământ şi Lună în această noapte

02 02. 2017, 16:00

În punctul cel mai apropiat de Pământ asteroidul va zbura la 161.280 km. Asteroidul a fost prima dată observat pe 30 ianuarie, iar orbita sa se întinde de la Venus până la Marte. Aceasta este a patra apropiere a unui asteroid observată anul acesta de NASA, informează Daily Mail. 

Pe 24 ianuarie, un asteroid de mărimea unui autobuz a zburat pe lângă Pământ, fiind cu 30% mai aproape de planeta noastră decât Luna. Cu câteva săptămâni înainte de acest incident, un asteroid de mărimea unui bloc cu 10 etaje a zburat la o distanţă cu 50% mai mică decât cea a Lunii. 

Tododată, Asteroidul denumit 2017 AG13 a fost observat cu câteva zile înainte de a se apropia de către University of Arizona’s Catalina Sky Survey. Asteroidul avea între 15 şi 34 de metri lungime şi a trecut pe lângă Pământ pe 9 ianuarie 2017, cu o viteză de 16 kilometri pe secundă. Următoarea apropiere a acestui asteroid de Pământ va avea loc pe 28 decembrie 2017. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Un asteroid gigantic a trecut foarte aproape de Pământ. Cercetătorii l-au detectat cu doar 24 de ore înainte
 
NASA a identificat un asteroid care se apropie de Pământ
 
După ani de cercetări, s-a aflat ce s-a întâmplat pe Pământ imediat după impactul cu asteroidul care a dus la extincţia dinozaurilor: ”Este un punct de cotitură în istoria Pământului” – VIDEO
 
Astronomii nu au prevăzut acest eveniment. Un asteroid s-a apropiat de Pământ