Home » Știință » Astronomii nu au prevăzut acest eveniment. Un asteroid s-a apropiat de Pământ

Astronomii nu au prevăzut acest eveniment. Un asteroid s-a apropiat de Pământ

Publicat: 01.09.2016
Astronomii nu au prevăzut apropierea de Terra a unui asteroid de 35 de metri lungime.

În ciuda faptului că s-a apropiat la mai puţin de un sfert din distanţa dintre Pământ şi Lună, niciun cercetător nu a ştiut de existenţa acestuia până când asteroidul nu a zburat pe lângă Terra. Asteroidul se afla la o distanţă de 100.000 de kilometri de Pământ.

Detectat de către International Astronomical Union Minor Planet Center (MPC), organizaţia mondială care colectează date privind planetele minore, asteroizi şi comete, noul asteroid a fost denumit 2016 QA2, fiind observat sâmbătă.

NASA estimează că peste 90% din obiectele din aproprierea Pământului, cu o mărime de peste un kilometru, au fost deja descoperite. Până în prezent, doar 30% din obiectele cu o mărime de 160 de metri au fost descoperite.

Un asteroid este clasificat ca obiect apropiat de Pământ atunci când distanţa dintre el şi Soare este de 1,3 unităţi astronomice (echivalentul a 149.598.000 km).

Deşi sunt mici ca dimensiuni pentru a fi detectate din timp dacă ar intra în atmosfera Pământului, aceste comete ar putea realiza distrugeri masive.

După cum explică Ria Misra pentru Gizmodo: ,,Dacă priveşti atent  traiectoria lui 2016 QA2, poţi observa cum se apropie de Pământ, însă faptul că orbita sa este eliptică înseamnă că va pierde mult mai mult timp în regiunile planetare îndepărtate precum Mercur, Venus şi Marte”.

Sursa: Science Alert

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase