Home » Știință » Acum 100 de ani, Graham Bell prezicea efectul de seră şi utilizarea energiei regenerabile

Acum 100 de ani, Graham Bell prezicea efectul de seră şi utilizarea energiei regenerabile

Publicat: 21.03.2017
Alexander Graham Bell a devenit faimos în urma inventării telefonului, dar munca savantului nu s-a limitat doar la această invenţie.

Acum aproximativ 100 de ani, Graham Bell prezicea apariţia efectului de seră şi criza energetică, relatează Science Alert.  Într-un articol din 1917, savantul prezicea efectele adverse ale utilizării combustibililor fosili, mai târziu făcând afirmaţii despre producerea ,,efectului de seră.”

Conform biografiei la care a contribuit şi strănepotul lui Graham Bell, Edwin S. Grosvenor, mai mulţi cercetători ai vremii discutau acum 100 de ani despre efectele globale ale poluării aerului.  ,,Câţiva cercetători au considerat că temperaturile de pe Pământ vor scădea din cauza peliculei de reziduri din aer care va bloca razele solare. Dar Bell nu era de aceiaşi părere,” scria Grosvenor în 1977. 

Sursa: Wikipedia

,,În timp ce vom pierde din căldura solară vom acumula căldura degajată de Pământ care ar radia, în mod normal, în spaţiu,” îl citează strănepotul său pe savant. 

În 1917, în timpul unei conferinţe cu absolvenţii unei şcoli din Washington DC, Bell sugera că oamenii nu vor renunţa la combustibilii fosili până când aceştia nu vor dispărea de pe Pământ. În aceiaşi perioadă, savantul propunea şi anumite alternative pentru evitarea efectului de seră. Acesta făcea referire la utilizarea energiei solare şi a puterii valurilor. 

VIDEO CU BELL: https://www.youtube.com/watch?v=aimMH-ChUK0

VIDEO CU EFECT DE SERA: https://www.youtube.com/watch?v=-nseRd1tY9U

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase