Home » Știință » Copiii sporesc longevitatea părinţilor. Concluziile surprinzătoare ale unui studiu

Copiii sporesc longevitatea părinţilor. Concluziile surprinzătoare ale unui studiu

Copiii sporesc longevitatea părinţilor. Concluziile surprinzătoare ale unui studiu
Publicat: 16.03.2017
Persoanele care au copii au şanse mai mari să trăiasă mai mult, afirmă un nou studiu.

Deşi există studiile anterioare care au dovedit că persoanele cu copii trăiesc mai mult, studiul recent susţine că aceştia joacă un rol important în anii de bătrâneţe ai părinţilor, relatează The Guardian. 

,,Am început cu vârsta de 60 de ani şi am analizat persoane până la vârsta de 100 de ani,” spune Karin Modig, coautoare a studiului din cadrul Institutului Karolinska din Suedia. Modig şi colegii săi au analizat informaţii despre 1,5 milioane de persoane din Suedia, născute între 1911 şi 1925. Echipa a descoperit că deşi riscul morţii a crescut o dată cu vârsta pentru toate persoanele, cele care aveau copii au fost mult mai longevive. La vârsta de 60, unui bărbat cu copii i-a crescut speranţa de viaţă cu doi ani, faţă de cei fără copii. Acelaşi fenomen a putut fi observat şi la femeile cu vârsta de 60 de ani, cele fără copii având o speranţă de viaţă de 23,1 ani în timp ce speranţa de viaţă a mamelor a crescut la 24,6 ani. 

Rezultatele au dovedit că beneficiile statutului de părinte apar în timpul îmbătrânirii, efect mai puternic resimţit de către bărbaţi decât de către femei. De asemenea, copiii au un efect pozitiv mult mai puternic asupra taţilor singuri decât cei căsătoriţi. 

Experţii au descoperit că sexul copilului nu influenţează longevitatea părinţilor, însă în cadrul studiului au fost analizate familii cu doar un copil. Cercetătorii sugerează că longevitatea persoanelor cu copii poate fi explicată de faptul că adulţii primesc mai mult ajutor în timpul bătrâneţii. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase