Home » Știință » NASA nu poate transporta omenirea pe Marte, din lipsă de fonduri

NASA nu poate transporta omenirea pe Marte, din lipsă de fonduri

Publicat: 15.07.2017
NASA nu poate transporta omenirea pe Marte, din lipsă de fonduri
Deşi NASA a discutat pentru o perioadă îndelungată despre transportarea şi implementarea primei colonii pe Marte, în prezent agenţia spaţială a declarat că nu îşi poate duce până la capăt planul din cauza lipsei fondurilor.

William H. Gerstenmaier, membru NASA, a declarat că agenţia nu putea îndeplini planul de colonizare a Planetei Roşii din cauza lipsei de fonduri, informează Science Alert. ,,Nu pot spune cu siguranţă data la care omenirea va ajunge pe Marte, dacă bugetul actual nu creşte cu cel puţin 2 procente nu vom avea sistemele necesare pentru o astfel de misiune,” declara Gerstenmaier în cadrul unei întâlniri a American Institute for Aeronautics.

Racheta SLS şi nava Orion, în esenţă, au necesitat costuri masive din partea agenţiei. Următoarele misiuni ale NASA vor depinde de finanţările pe care le va primi. Gerstenmaier a declarat că agenţia este interesată de explorarea Panetei Roşii, plan mult mai ambiţios decât cel actual privind construirea Deep Space Gateway pe orbita Lunii.  Sistemul va fi utilizat ca platformă de lansare pentru viitoarele misiuni de explorare spaţială.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

20 de ani în care omenirea a explorat Planeta Roşie. Ce au aflat cercetătorii până în prezent despre Marte

Au existat arbori pe Marte în trecut? O nouă teorie controversată sugerează că un trunchi de arbore apare într-o imagine publicată de NASA

Visul va deveni realitate. NASA va trimite oameni pe Marte

MARTE ar putea susţine din nou VIAŢA. Planul ambiţios al unor experţi din cadrul NASA prin care doresc să creeze o atmosferă asemănătoare cu cea a Terrei pe planeta roşie
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase