Home » Știință » Primul mesaj ce nu poate fi ”hackerit” a fost transmis cu succes de un satelit chinezesc

Primul mesaj ce nu poate fi ”hackerit” a fost transmis cu succes de un satelit chinezesc

Primul mesaj ce nu poate fi ”hackerit” a fost transmis cu succes de un satelit chinezesc
Publicat: 11.08.2017
Satelitul Micius a transmis mesaje către două staţii de receptare amplasate pe două vârfuri muntoase aflate la 645, respectiv 1.200 de kilometri depărtare.

Prin utilizarea sateliţilor, anumite limite impuse comunicării cuantice de la Pământ au fost evitate, sugerează experţii. Sistemele optice ale satelitului chinez au permis protejarea mesajului prin intermediul legăturilor de fotoni, informează BBC

Conform legilor cuantice, orice încercare de măsurare a acestor legături provoacă schimbarea irevocabilă a lor. Cu ajutorul legăturilor de fotoni este astfel posibilă transmiterea mesajelor fără a putea fi interferate pe parcurs. 

Sistemele criptate prin intermediul legăturilor fotonice au existat la sol de câţiva ani. Însă distanţa maximă atinsă până în prezent a ajuns doar la 200 de km. Acest fapt se produce din cauza cablurilor din fibră optică ce reduc intensitatea semnalelor. 

În contrast, semnalele laser transmise prin atmosferă sau prin sateliţi în spaţiu pot călători pe distanţe mult mai mari, fără ca semnalul să fie diminuat. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase