Home » Știință » În premieră mondială, unui bărbat i-a fost implantat un dispozitiv pentru tratarea insuficienţei cardiace. Până acum nu a existat niciun tratament eficient pe termen lung

În premieră mondială, unui bărbat i-a fost implantat un dispozitiv pentru tratarea insuficienţei cardiace. Până acum nu a existat niciun tratament eficient pe termen lung

Publicat: 12.09.2017
Un canadian de 72 de ani a devenit primul pacient care a primit un implant pentru tratarea insuficienţei cardiace diastolice. Afecţiunea este comună, însă până în prezent nu a existat niciun tratament eficient pe termen lung.

Operaţia cu riscuri minime a fost realizată în cadrul unui centru medical din Haifa (Israel) de către o echipă de specialişti condusă de chirurgul Arthu Kerner, informează Israel 21C. 

Implantul, denumit CoRolla, a fost dezvoltat de un start-up israelian. Dispozitivul elastic este implantat în interiorul ventriculului stâng al inimii şi poate îmbunătăţi funcţiile diastolice ale inimii prin aplicarea unei forţe de expansiune directă asupra peretelui ventriculului, astfel inima este ajutată să se umple cu sânge.

Robert MacLachlan, pacientul care a beneficiat de dispozitiv, susţine că în Canada nu a mai avut nicio opţiune de tratament pentru problema sa. După ce soţia sa a citit despre dispozitivul CORolla, l-a contactat pe medicul Karen Bitton Worms, director al departamentului de chirurgie cardiacă al companiei Rambam.”Sunt mândru că Rambam poate oferi pacienţilor un tratament inexistent în restul lumii,” a declarat dr. Rafi Beyar, director al companiei Rambam. 

Membrii spitalului nu au oferit detalii privind starea de sănătate a pacientului, dar MacLachlan afirmă că la o lună după intervenţie se simte mult mai bine. 

La nivel mondial, 23 de milioane de persoane suferă de insuficienţă cardiacă distolică, afecţiune care nu permite pomparea eficientă a sângelui încărcat cu oxigen către corp. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase