Home » Știință » Elevii români, invitaţi să construiască rovere. Unde trebuie să vă înscrieţi

Elevii români, invitaţi să construiască rovere. Unde trebuie să vă înscrieţi

Publicat: 23.09.2017
Elevii de liceu din România pasionaţi de ştiinţă se pot înscrie la Competiţia Naţională de Rovere Exo-RO, organizată de ROSA şi ESERO România.
Agenţia Spaţială Română (ROSA), în sinergie cu Biroul European de Resurse pentru Educaţie Spaţială – România (ESERO România), organizează în perioada 24 – 26 noiembrie 2017 Competiţia Naţională de Rovere Exo-RO pentru elevii de liceu. Proiectul are obiectivul de a trezi interesul tinerilor faţă de domeniul spaţial, de a contribui la formarea de competenţe profesionale pentru tineri şi de a încuraja promovarea educaţiei şi a viitorilor oameni de ştiinţă, informează reprezentanţii ROSA prin intermediul unui comunicat remis Descoperă.
Competiţia de Rovere Exo-RO este deschisă elevilor care urmează cursurile instituţiilor de învăţământ din România şi care au vârsta cuprinsă între 14 – 19 ani. La concurs se pot înscrie echipe mixte de 3-4 elevi, sub coordonarea unui profesor sau instructor. Termenul limită pentru înregistrare este 8 octombrie 2017 ora 23:59, iar înscrierea se poate face prin completarea unui formular online, disponibil aici, cu informaţii despre identitatea participanţilor, precum şi o descriere succintă a conceptului pe care echipa doreşte să îl realizeze în cadrul competiţiei. Formularul va fi trimis în format electronic la adresa exo-ro at rosa.ro.
 
Echipele participante la Competiţia Naţională de Rovere Exo-RO vor avea ocazia să-şi testeze cunoştinţele teoretice şi practice din domeniile STEM (Ştiinţă – vazută în sens larg, Tehnologie, Inginerie, Matematică), vor învăţa toate fazele unui proiect de robotică şi vor aprofunda cunoştinţe şi abilităţi de construire a unui rover de dimensiuni mici. Finala concursului va avea loc în perioada 24 – 26 noiembrie 2017, la Târgu Ocna, judeţul Bacău.
 
Calendarul Competiţiei Naţionale de Rovere Exo-RO 2017:
Perioada de trimitere a propunerilor: 20 septembrie –  8 octombrie 2017
Jurizarea propunerilor: 9 – 10 octombrie 2017
Publicarea pe website-ul ROSA a numelor echipelor finaliste: 11 octombrie 2017
Realizarea roverelor: 11 octombrie – 23 noiembrie 2017
Finala: 24 – 26 noiembrie 2017
 
Concursul Exo-RO este o acţiune organizată în contextul colaborării dintre Ministerul Educaţiei Naţionale şi Agenţia Spaţială Română (ROSA) în vederea utilizării conceptului de „spaţiu cosmic” drept un context creativ pentru predarea şi învăţarea disciplinelor cuprinse în sfera STEM în instituţiile de învăţământ preuniversitar din România.
 
Regulamentul oficial poate fi consultat aici.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase