Home » Știință » Acord de cooperare între Rusia şi SUA pentru construirea primei staţii spaţială orbitale lunare

Acord de cooperare între Rusia şi SUA pentru construirea primei staţii spaţială orbitale lunare

Acord de cooperare între Rusia şi SUA pentru construirea primei staţii spaţială orbitale lunare
Publicat: 29.09.2017
Rusia şi SUA au căzut de acord să coopereze în cadrul unui program condus de NASA pentru a construi prima staţie spaţială orbitală lunară, ca parte a unui proiect de lungă durată de a trimite oameni pe Marte, informează The Guardian.
Agenţia spaţială a SUA a transmis la începutul lui 2017 că este în curs de explorare a unui program numit Deep Space Gateway, un proiect cu mai multe etape pentru avansarea cercetărilor în sistemul solar, relatează Mediafax.
 
Proiectul preconizează construirea unui port spaţial dirijat de o echipă pe orbita lunară ce ar servi drept ”o poartă spre marele spaţiu şi suprafaţă lunii”, conform NASA.
 
Miercuri, agenţia spaţială rusă, Roscosmos, a anunţat semnarea unui acord de cooperare între cele două state, în cadrul unui congres astronautic din Adelaide.
 
”Partenerii intenţionează să dezvolte standarde tehnice internaţionale ce vor fi folosite mai târziu, în mod special creare unei staţii spaţiale orbitale”, potrivit Roscosmos.
 
Ruşii şi americanii vor coopera la construirea unor sisteme necesare pentru organizarea unor misiuni ştiinţifice pe orbita lunară şi pe suprafaţa lunii, a adăugat agenţia rusă.
 
”Pentru a evita probleme viitoare în privinţa cooperării tehnice, o parte a standardelor ar trebui unificate, pentru posibilitatea ca mai multe state să lucreze la vehiculul lor aerospaţial şi să acosteze pe staţia lunară internaţională”, a afirmat Igor Komarov, directorul general Roscosmos.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase