Home » Știință » Prietenii imaginari nu indică o problemă, ba dimpotrivă. Studiile arată că aceştia aduc beneficii dezvoltării inteligenţei copilului

Prietenii imaginari nu indică o problemă, ba dimpotrivă. Studiile arată că aceştia aduc beneficii dezvoltării inteligenţei copilului

Publicat: 17.10.2017
Prietenii imaginari sunt tovarăşii de copilărie ai multora. Conform unui studiu realizat în 2004, aproape 65% dintre copii au avut un prieten imaginar până la vârsta de 7 ani. Deşi unii părinţi văd în acest lucru un motiv de îngrijorare, studiile efectuate în ultimul deceniu arată că prietenii copilăriei sunt doar un produs al imaginaţiei bogate.

„Desigur, mulţi părinţi din ziua de astăzi se sperie atunci când îşi văd copilul că vorbeşte cu cineva care nu este acolo”, a precizat Ansley Gilpin, psiholog la institutul Knowledge ind Development (KID) al Universităţii din Alabama.

Cercetătorii au descoperit că aceşti copii cu prieteni imaginari sunt mai pregătiţi să se descurce în relaţiile adevărate din timpul vieţii, scrie Curiosity.

Un studiu din 2013 publicat în Journal of Experimental Child Psychology a analizat modul în care prietenii imaginari influenţează monologul, vorbitul cu sine al copilului, despre care se ştie că îmbunătăţeşte capacităţile cognitive. Aşa cum era de aşteptat, cei cu prieteni imaginari au mai mult monolog decât cei fără.

Totuşi, conform cercetătorilor, nu se poate vorbi de o relaţie directă. „Nu este adevărat că toţi copiii inteligenţi creează prieteni imaginari şi nici că doar cei foarte inteligenţi îi creează”, a adăugat Marjorie Taylor, cercetător în psihologie.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Copiii de doar doi ani sunt cu adevărat altruişti, conform un nou studiu de amploare

Cu ce probleme se confruntă copiii atunci când ajung la adolescenţă

Care sunt sfaturile psihoterapeuţilor pentru părinţii care au copii la şcoală. Ce (nu) trebuie să facă aceştia

Copiii care nu râd cu ceilalţi riscă să devină psihopaţi

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase