Home » Știință » O inovaţie uimitoare permite calculatoarelor să prezică mişcarea moleculelor

O inovaţie uimitoare permite calculatoarelor să prezică mişcarea moleculelor

Publicat: 16.10.2017
O inovaţie uimitoare permite calculatoarelor să prezică mişcarea moleculelor
O echipă internaţională de cercetători a dezvoltat un algoritm care permite programelor computerizate să prezică şi să modeleze comportamentul complex al moleculelor. Această inovaţie are implicaţii majore într-o varietate mare de domenii, de la industria farmaceutică la industria energetică, la cea digitală.

Pentru a crea acest sistem, cercetătorii au creat un algoritm utilizând o mică mostră a unei molecule simple numită malonaldehidă, pe care l-au aplicat în cadrul unei simulări. Au comparat apoi această simulare cu ceea ce se ştie din punct de vedere chimic despre moleculă, găsind că softul a putut învăţa modul în care malonaldehida se comportă utilizând datele limitate care au fost inserate, scrie Futurism.

„Prin identificarea tiparelor în comportamentului molecular, algoritmul elaborat a pus bazele unei cunoaşteri cu privire la interacţiunile atomice dintr-o moleculă şi apoi putea furniza informaţii pentru a prezice noi fenomene”, a precizat Mark Tuckerman, cercetător în cadrul acestui studiu, de la Universitatea din New York.

Această nouă lucrare este încă un exemplu cu privire la capacitatea inteligenţei artificiale de a influenţa o mare varietate de industrii. De asemenea, demersul demonstrează cum o astfel de metodă poate fi utilizată pentru a realiza sarcini dificile.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O ţară utilizează inteligenţa artificială pentru a opri infracţiunile înainte să se întâmple

Elon Musk avertizează că inteligenţa artificială ar putea reprezenta un pericol pentru omenire ”Reprezintă un risc fundamental pentru existenţa civilizaţiei umane”

Inteligenţa artificială nu mai are nevoie de oameni. Google A.I. îşi crează propria sa reţea neuronală artificială

Când savanţii vor face inteligenţa artificială să uite vor realiza ceva cu adevărat revoluţionar

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase