Home » Știință » De dragul ştiinţei, 12 nemţi vor sta înclinaţi încontinuu timp de o lună

De dragul ştiinţei, 12 nemţi vor sta înclinaţi încontinuu timp de o lună

De dragul ştiinţei, 12 nemţi vor sta înclinaţi încontinuu timp de o lună
Publicat: 15.10.2017
Statul în pat de dragul ştiinţei pare un loc de muncă de vis, dar de fapt este extrem de inconfortabil. Ultimul studiul al NASA este menit să investigheze efectele presiunii fluidelor asupra ochilor şi a nervilor optici ai astronauţilor. Astfel că participanţii vor fi nevoiţi să petreacă 30 de zile într-un pat, fără să se ridice.

NASA a selectat 12 voluntari care vor petrece o lună de zile în paturi de dimensiuni mari care sunt înclinate într-un unghi de şase grade. Science Alert  notează că aceştia vor fi nevoiţi să-şi păstreze poziţia pe întreaga perioadă a studiului. Nu se vor putea ridica pentru a merge la baie, pentru a face duş sau pentru a servi masa. 

De asemenea, participanţii vor respira un aer cu o încărcătură mult mai mare de CO2. Astfel corpul va putea reflecta, cât mai exact, efectele pe care astronauţii le resimt în spaţiu în microgravitaţie. Motivul alterării nivelului de CO2 face parte din strategie, deoarece pe Staţia Spaţială Internaţională dioxiul de carbon este mult mai crescut decât pe Pământ. 

Noul studiu face parte din Flight Analogs Program, care va studia efectele zborului în spaţiu în medii analoge de pe Pământ. Studiul va avea loc în cadrul Agenţiei Spaţiale Germane, unde voluntarii vor petrece timpul în paturile echipate special unde nu vor putea primi vizitatori. 

Prima etapă a studiul se va desfăşura pe o perioadă de două săptămâni, iar participanţii vor fi monitorizaţi constant pentru ca cercetătorii să poată înţelege schimbările din copul uman în spaţiu. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase