Home » Știință » VIDEO. Caz rar în medicină în care inima unei fetiţe se găseşte în afara cutiei toracice

VIDEO. Caz rar în medicină în care inima unei fetiţe se găseşte în afara cutiei toracice

Publicat: 29.11.2017
Inima unei fete de doar opt ani pe nume Virsaviya Borun pare să iasă din piept cu fiecare bătaie, din cauza unei condiţii medicale rare numită pentalogia Cantrell.

Pentalogia Cantrell este o boală deseori fatală, care se manifestă prin defecte din naştere în zona toracică şi abdominală, scrie Live Science.

Poate ca organe vitale, precum inima în acest caz, să se afle chiar sub piele. Condiţia se mai manifestă şi prin defecte ale diafragmei, a sternului, a pericardului şi a peretelui abdominal.

În cele mai severe cazuri ale pentalogiei Cantrell, persoanele se nasc cu inima complet sau parţial deplasată din cutia toracică. De asemenea, şi alte organe precum intestinele şi ficatul pot ieşi într-un mod similar.

Condiţia este extrem de rară, întâlnindu-se la doar 5 persoane dintr-un milion. De obicei, cei născuţi cu pentalogia Cantrell nu trăiesc foarte mult. Un studiu din 2008 a arătat că dintre 58 de nou-născuţi care aveau această condiţie, 37 (64%) au murit după doar câteva zile de la naştere.

Aşadar, cazul fetiţei originare din Rusia este extrem de rar, având în vedere că a supravieţuit până la opt ani. Aceasta, împreună cu mama sa, s-au mutat în SUA pentru că un doctor a spus iniţial că doreşte să o trateze, dar din cauza presiunii ridicate a sângelui a decis că o intervenţie chirurgicală ar fi imposibilă. În prezent, familia acesteia caută alţi specialişti care o pot ajuta pe fată.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Caz medical extrem de rar şi o poveste neobişnuită: o femeie a născut simultan doi copii cu părinţi diferiţi

Caz medical rar: unui bebeluş i s-a extirpat din abdomen fratele geamăn

Cazul medical extrem de rar care i-a şocat chiar şi pe medicii experimentaţi: o femeie transpiră sânge

Fotografii istorice care înfăţişează practici medicale nu tocmai plăcute – FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase