Prima pagină Stiinta

Conform savanţilor, rasa umană şi-a atins potenţialul maxim în multe domenii şi va începe declinul

Alexandru Voiculescu 12.14.2017 | ● Vizualizări: 2184
Credit: 123RF     + zoom
Galerie foto (1)

Există o limită cu privire la cât de înalt, bătrân sau puternic putem deveni, sau cel puţin aşa susţine o echipă de cercetători în urma unui studiu de amploare.

În general, se crede că dezvoltarea umană este un proces de lungă durată şi liniar. Acum însă atingem limitele a ceea ce putem face şi cel mai probabil va exista chiar o involuţie, scrie The Independent.

Mai mult decât atât, felurile în care schimbăm mediul înconjurător va duce omenirea într-un declin general.

Aşadar, în timp, vom vedea mai puţine stabiliri de noi recorduri mondiale în sport şi puţină evoluţie (sau deloc) în ceea ce priveşte creşterea speranţei de viaţă.

„Aceste caracteristici nu se mai îmbunătăţesc, în ciuda progresului ştiinţific, medical şi nutriţional. Acest lucru sugerează că societăţile moderne au permis speciei noastre să-şi atingă limitele. Suntem prima generaţie care este conştientă de acest lucru”, a precizat Jean-François Toussaint de la Universitatea Descartes din Paris, Franţa.

Faptul că unele limite par să revină la nivelurile de dinainte este cauzat de schimbările mediului înconjurător.

„Aceasta va fi una dintre cele mai mari provocări ale acestui secol deoarece presiunea în creştere a activităţilor antropice vor fi responsabile pentru efectele dăunătoare ale sănătăţii umane şi ale mediului”, a adăugat Toussaint. „Declinul curent în capacităţile umane pe care îl observăm astăzi este un semn al schimbărilor de mediu, inclusiv climatul”.

„Observarea acestor tendinţe pot furniza un semnal că ceva s-a schimbat şi nu în bine. Înălţimea a scăzut în ultimul deceniu în unele ţări africane, ceea ce sugerează că unele societăţi nu mai sunt capabile să ofere nutriţia pentru copii şi să menţină sănătatea populaţiei”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Anul în care rasa umană ar putea DISPĂREA de pe faţa pământului. Avertismentul oamenilor de ştiinţă

Stephen Hawking avertizează că rasa umană este în pericol de dispariţie. ''Istoria noastră este o istorie a stupidităţii!''

Rasa umană şi-a schimbat stilul de mers din cauza acestui dispozitiv banal

Încălzirea globală se va resimţi peste doar 10 ani. Efectele vor fi devastatoare