Femeile trăiesc mai mult decât bărbaţii. Factorii biologici ce se află la baza acestei teorii

12 01. 2018, 01:03

Conform unor accepţiuni, femeile trăiesc mai mult decât bărbaţii deoarece cei din urmă recurg deseori la gesturi riscante. Conform Phys, în cadrul studiilor anterioare a fost propusă teoria conform căreia bărbaţii au un cromozom, în timp ce alte studii sugerează că nivelul de testosteron ar putea avea un efect. 

Cercetarea recentă se axează pe o perioadă de trafic cu sclavi din Trinidad, o perioadă în care sclavii eliberaţi din America încercau să supravieţuiască în Libera, epidemiei de pojar din Islanda şi foametei din Ucraina, Suedia şi Irlanda. În cadrul tuturor cazurilor, mai puţin a celui din Trinidad, femeile au trăit mult mai mult decât bărbaţii. Trinidad a reprezentat o expcepţie, spun specialiştii, deoarece traficanţii de sclavi doreau să-i menţină cât mai mult timp în viaţă pentru a-i vinde. De asemenea, aceştia notează că în privinţa speranţei de viaţă cele mai scăzute rate au fost înregistrate în rândul copiilor. 

Un moment important a fost reprezentat de foametea irlandeză care a avut loc în perioada 1845 -1849, când bărbaţii aveau o speranţă de viaţă de 18-17 ani, în timp ce femeile trăiau până la 22,4 ani. Anterior foametei, ambele grupuri aveau o speranţă de viaţă de 38 de ani. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Speranta de viata, la nivel global, a ajuns la 68 de ani
 
O oră de alergat pe săptămână poate creşte speranţa de viaţă cu până la trei ani
 
Barbatii au viata sexuala mai lunga decat femeile
 
Concluzie surprinzătoare a unui grup de cercetători: speranţa de viaţă poate fi în continuă creştere, fără să existe o limită