Home » Știință » Un virus gripal modificat genetic ar putea fi o armă împotriva cancerului pancreatic

Un virus gripal modificat genetic ar putea fi o armă împotriva cancerului pancreatic

Un virus gripal modificat genetic ar putea fi o armă împotriva cancerului pancreatic
Publicat: 29.01.2018
Cancerul pancreatic este a treia cauză de mortalitate în SUA cu peste 43.000 de decese numai în 2017. Conform National Cancer Institute, 8% dintre pacienţii diagnosticaţi cu cancer pancreatic au o rată de supravieţuire de cinci ani.

Ca majoritatea formelor de cancer, cu cât este diagnosticat mai repede, cu atât este mai bine pentru pacient, pentru că în forme incipiente cancerul pancreatic tinde să fie localizat şi este mai uşor de gestionat schema de tratament.

Necesitatea unor terapii mai eficiente împotriva cancerului pancreatic sunt foarte necesare, cu atât mai mult cu cât această formă de cancer se dezvoltă extrem de rapid şi este cel mai adesea rezistentă la tratament.

Tocmai cu scopul de a învinge rezistenţa la medicamente, cercetătorii încearcă să folosească virusuri care au suferit mutaţii, pentru a distruge cu mai mare precizie celulele canceroase. Astfel, o echipă de cercetători conduşi de Dr. Gunnel Hallden, de la Queen Mary University au modificat genetic un virus gripal.  Pentru a verifica eficacitatea acestui demers, cercetătorii au folosit şoareci cu cancer pancreatic cu celule umane. Rezultatele au fost publicate de către Dr. Stella Man în revista Molecular Cancer Therapeutics.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase