Home » Știință » Cosmonauţii ruşi au stabilit un record accidental când se ”luptau” cu o antenă a Staţiei Spaţiale Internaţionale

Cosmonauţii ruşi au stabilit un record accidental când se ”luptau” cu o antenă a Staţiei Spaţiale Internaţionale

Cosmonauţii ruşi au stabilit un record accidental când se ”luptau” cu o antenă a Staţiei Spaţiale Internaţionale
Publicat: 06.02.2018
Pe 2 februarie, o operaţiune normală de înlocuire a unei cutii electronice a unei antene de comunicaţii trebuia să dureze şase ore şi jumătate. Dar nu a mers conform planului, iar timpul de stat în spaţiul cosmic a fost mai lung, stabilind un nou record de timp în care un om a stat (afară) în cosmos.

După şapte ore, comandantul expediţiei, Alexander Misurkin, şi inginerul de zbor Anton Skaplerov au realizat că antena de pe cutie nu se extindea, scrie Science Alert.

Cosmonauţii au petrecut câteva minute împingând antena timp în care controlorii de zbor încercau să o rotească în poziţia corectă.

Într-un sfârşit, au putut să o mişte şi chiar după eforturile cosmonauţilor nu a fost avariată.

Ulterior, au realizat că s-a stabilit un record: cosmonauţii au stat afară, în spaţiu, 8 ore şi 13 minute, ceea ce depăşeşte recordul precedent, stabilit tot de ruşi, la 8 ore şi 7 minute.

Vechea cutie, care cântărea 27 de kilograme, conţinea electronice realizate în anii ’90, de la începutul lansării ISS, şi era astfel incompatibilă cu noua tehnologie de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Echipa este din nou în Staţie şi se pregăteşte de o nouă misiune pe 15 februarie, care se speră să fie totuşi lipsită de incidente.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

VIDEO. Staţia Spaţială Internaţională are acum un robot extrem de adorabil, care în acelaşi timp se poate dovedi foarte util

IMAGINI incredibile cu Staţia Spaţială Internaţională care zboară peste Lună, surprinse de un astronom amator

Astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională au încremenit în condiţii de imponderabilitate

O frumoasă auroră boreală, filmată din cosmos. Imagini spectaculoase

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase