Home » Știință » Consumul ceaiului fierbinte poate provoca o boală necruţătoare

Consumul ceaiului fierbinte poate provoca o boală necruţătoare

Consumul ceaiului fierbinte poate provoca o boală necruţătoare
Publicat: 11.02.2018
Oamenii care consumă ceai fierbinte prezintă un risc crescut de apariţie a cancerului esofagian, atunci când această băutură este combinată şi cu viciul fumatului sau al consumului de alcool, arată un studiu recent.

Cercetătorii din China au realizat un studiu pentru a descoperi legătura dintre consumul de ceai fierbinte şi cancerul esofagian, informează Gândul

De vreme ce conexiunea dintre băuturile fierbinţi şi dezvoltarea cancerului nu a fost investigată niciodată, rezultatele acestui studiu reprezintă o premieră. 

Cercetarea, publicată în Analele Medicinei Interne, a fost realizată cu ajutorul a 450.000 de persoane, cu vârste cuprinse între 30 şi 79 de ani, din 10 zone mari ale Chinei, pe o perioadă de nouă ani. 

Oamenii de ştiinţă au consemnat temperatura la care este consumat, de obicei, ceaiul şi i-au rugat să pe participanţi să îşi înregistreze obiceiurile zilnice, la începutul studiului. 

La finalul cercetării, au fost raportate 1,731 de cazuri de cancer esofagian. 

Astfel, autorii au ajuns la concluzia că cei care consuma ceai fierbinte şi 15 grame sau mai mult de alcool în fiecare zi, prezentau un risc de cinci ori mai mare de a dezvolta cancer esofagian, în comparaţie cu cei care beau ceai fierbinte mai puţin de o dată pe săptămână şi mai puţin de 15 grame de alcool zilnic. 

Mai mult, persoanele care fumează regulat şi beau ceai fierbinte, prezintă un risc de două ori mai mare de a dezvolta această boală. 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase