Home » Știință » Un grup de cercetători susţine că au dezvoltat două teste pentru diagnosticarea autismului

Un grup de cercetători susţine că au dezvoltat două teste pentru diagnosticarea autismului

Un grup de cercetători susţine că au dezvoltat două teste pentru diagnosticarea autismului
Publicat: 21.02.2018
Savanţii de la Universitatea Warwick au dezvoltat două teste, unul de urină iar altul de sânge, care pot depista autismul la copii. Acestea au la bază legăturile descoperite anterior între afectarea proteinelor din plasma sângelui şi autism. Cercetătorii speră că cele două teste să ajute la diagnosticare timpurile a condiţiei.

Studiul a fost publicat în Molecular Autism şi confirmă printre altele legătura dintre anumite mutaţii în transportatorii de aminoacizi şi autism, scrie Futurism.

Echipa a prelevat mostre de sânge şi urină de la 38 de copii cu autism şi de la 31 de copii fără această condiţie, care constituiau grupul de control. Cu ajutorul unui algoritm creat cu ajutorul inteligenţei artificiale, oamenii de ştiinţă au observat diferenţele dintre cele două grupuri.

„Cu mai multe teste ne putem da seama de profilurile specifice ale plasmei şi urinii sau ‘amprentele’ compuşilor cu modificări dăunătoare”, a precizat Attia Anwar, conducătorul studiului. „Acestea ne pot ajuta să îmbunătăţim diagnosticarea autismului şi să punctăm noi pentru apariţia condiţiei”, a adăugat el.

Având în vedere că încă nu se înţeleg cauzele apariţiei autismului, abordarea care indică biomarkerii acesteia este esenţială, iar noul proiect, deşi mic ca eşantion de persoane, este un pas esenţial în direcţia diagnosticării timpurii a autismului şi a determinării mecanismelor care stau la baza apariţiei acestuia.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un studiu ajunge la un rezultat uimitor: autismul îi face pe oameni mai inteligenţi

Un studiu recent indică o foarte plauzibilă cauză a apariţiei autismului

Autismul ar putea fi diagnosticat de la 6 luni

Paradox INCREDIBIL. Diagnosticat la trei ani cu autism, Stephen Wiltshire reuşeşte să reproducă din memorie panorame detaliate ale oraşelor

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase