Home » Știință » Oftalmologii israelieni au inventat picături revoluţionare care pot îmbunătăţi vederea şi pot înlocui ochelarii

Oftalmologii israelieni au inventat picături revoluţionare care pot îmbunătăţi vederea şi pot înlocui ochelarii

Publicat: 27.02.2018
O echipă de cercetători de la Centrul medical Shaare Zedek şi de la Institutul de Nanotehnologie şi Materiale Avansate din cadrul Universităţii Bar-Ilan (Israel) au creat picături pentru ochi care pot repara corneele şi pot îmbunătăţi miopia şi hipermetropia.

„Nanopicăturile” au fost testate cu succes pe corneele porcilor, iar testele clinice vor începe la sfârşitul acestui an, scrie Interesting Engineering.

Invenţia poate elimina nevoia de ochelari. Conform lui David Smadja, liderul echipei de cercetători, picăturile pot revoluţiona tratamentele pentru pacienţii care suferă de miopie şi hipermetropie. „Este un nou concept pentru corectarea acestor probleme”, a precizat Smadja. Totuşi, acesta nu a menţionat cât de des vor trebui folosite picăturile pentru a elimina complet ochelarii.

Nu este prima dată când utilizarea nanotehnologiei pentru picături de ochi a fost investigată. Au fost realizate studii pentru a dezvolta sistemele bazate pe nanotehnologie pentru a trata bolile ochilor. Spre exemplu, o echipă de cercetători a dezvoltat o metodă prin care punctele cuantice de carbon acoperite cu spermidină pot fi folosite pentru a trata infecţiile bacteriene ale ochilor, care pot distruge astfel bacteriile rezistente la antibiotice.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Reuşită tehnologică fără precedent: cercetătorii australieni au dezvăluit primul ochi bionic

De ce au astronauţii ochii aplatizaţi? Răspunsul obţinut după ani de cercetări

Cercetătorii australieni au reuşit în premieră implantul unui ochi bionic (VIDEO)

30 de lucruri uluitoare pe care, probabil, nu le ştiai despre ochi

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase