Home » Știință » Americanii par să fi descoperit metode prin care poate fi încetinită îmbătrânirea

Americanii par să fi descoperit metode prin care poate fi încetinită îmbătrânirea

Americanii par să fi descoperit metode prin care poate fi încetinită îmbătrânirea
Publicat: 23.03.2018
Oamenii îmbătrânesc în diferite etape. Unor persoane le albeşte părul înaintea prietenilor din jurul lor sau le apar riduri chiar de la 20 de ani, aceştia fiind printre puţinii oameni care sunt conştienţi de modul diferit în care îmbătrânesc oamenii. Diferenţa modului în care corpul îmbătrâneşte este cunoscută ca ''vârstă biologică''.

Cercetătorii sunt interesaţi de studierea diferenţelor dintre vârsta biologică şi cea cronologică pentru a înţelege mult mai bine diferitele moduri în care îmbătrânesc unele persoane faţă de altele. Conform Gizmodo, astfel de studii pot oferi informaţii despre modurile în care oamenii pot trăi mai mult. Un nou studiu realizat de universităţile din California de Sud şi Yale sugerează că americanii ar putea deţine unul dintre secretele tinereţii

În prezent, speranţa de viaţă este mult mai mare decât în trecut, iar specialiştii doresc să descopere dacă aceasta are legătură şi cu vârsta biologică, nu doar cu dezvoltările din domeniul medicinei. Ei au descoperit că americanii ar putea îmbătrâni mult mai lent decât o făceau în urmă cu 20 de ani. Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au analizate două seturi de informaţii din cadrul National Health and Nutrition Examination Survey. O parte au fost colectate în 1988-1994 şi altele au fost strânse între anii 2007-2010. Prin intermediul indicatorilor precum funcţiile metabolice, inflamaţii şi funcţiile organelor, dar şi prin intermediul nivelului de hemoglobină sau colesterol, a putut fi calculată vârsta biologică pentru fiecare persoană. 

În cadrul grupului recent studiat, vârsta biologică era mai mică decât cea cronologică. Iar diferenţa era mult mai accentuată în cazul vârstnicilor. Conform concluziilor specialiştilor, încetinirea procesului de îmbătrânire este rezultatul schimbărilor comportamentale, cum ar fi eliminarea fumatului. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase