Home » Știință » Mulţumită unei inovaţii medicale, după o lungă perioadă în care a fost paralizat, un pacient îşi simte din nou braţul

Mulţumită unei inovaţii medicale, după o lungă perioadă în care a fost paralizat, un pacient îşi simte din nou braţul

Mulţumită unei inovaţii medicale, după o lungă perioadă în care a fost paralizat, un pacient îşi simte din nou braţul
Publicat: 13.04.2018
Folosind electrozii implantaţi în cortexul somatosenzorial, savanţii au indus senzaţii şi mişcare în mâna şi braţul unui om paralizat.

Studiul, condus de cercetătorii de la California Institute of Technology, a fost publicat în numărul din 10 aprilie al revistei de specialitate eLife.

Cortexul somatosenzorial este o regiune a creierului care coordonează senzaţiile fizice. Înainte de acest studiu, implanturile neurale de pe zone similare ale creierului au produs senzaţii minore în mână. Noul implant a putut produce senzaţii mult mai naturale, similare cu cele experimentate de pacient înainte de paralizie, relatează Science Daily.

Pacientul a fost paralizat de la umeri în jos după o accidentare la coloană. „A fost destul de interesant”, a precizat pacientul. „Am simţit ciupituri, presiune, mişcări, lucruri de genul acesta. Să sperăm că în viitor va ajuta pe cineva”.

Deşi diferite tipuri de stimulare au indus diverse senzaţii, calea de la neuroni la senzaţii este încă neclară. În lucrările viitoare, cercetătorii speră să determine modurile precise de a plasa electrozii şi de a stimula regiunile cerebrale pentru a induce senzaţii specifice, ceea ce ar ajuta la elaborarea unui dicţionar de stimulări şi de senzaţii asociate. Aşadar, următorul pas important este de a integra tehnologia în dispozitivele medicale existente.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

A fost diagnosticat cu paralizie cerebrală, dar cu ajutorul mamei sale acest tânăr a ajuns student la Harvard

Implantul minune care va ajuta persoanele cu paralizie parţială sau totală. Dispozitivul va fi aplicat la nivelul creierului

Reacţia unei femei cu paralizie cerebrală după ce fumează marijuana (VIDEO)

Cum acţionează bizara tulburare de somn care îi face pe oameni să vadă „demoni”?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase