Home » Știință » Ce alimentează cea mai luminoasă galaxie?

Ce alimentează cea mai luminoasă galaxie?

Ce alimentează cea mai luminoasă galaxie?
Publicat: 21.07.2018
Interacţiunile dintre galaxii sunt cunoscute pentru influenţa evoluţiei lor. Cele mai puternice coliziuni produc luminarea galaxiilor mai ales sub lumina infraroşie, acestea fiind şi cele mai luminoase obiecte de pe cer. Trăsătura permite specialiştilor studierea lor în ciuda distanţelor cosmologice.
Conform Phys, două procese sunt responsabile pentru sporirea radiaţiilor: exploziile provocate de formarea stelelor sau găurile negre supermasive aflate în centrul unei galaxii. Deşi, în principal, cele două procese sunt diferite, practic aspectele diferite sunt extrem de greu de sesizat sau sunt acoperite de praful stelar din galaxii. Aşadar, astronomii utilizează deseori forma unei galaxii pentru a determina emisiile de la cele ultraviolete la cele infraroşii. Praful ce absoarbe o mare parte dintre radiaţii trimite mai departe lungimi de undă ale luminii infraroşii, care sunt preluate de computer şi analizate. 
 
În cazul în care formarea unor stele este responsabilă pentru galaxiile luminoase de la începuturile universului, atunci multe dintre stelele din prezent s-ar fi format în astfel de evenimente. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase