Home » Știință » Cum arată suprafaţa unui asteroid? Cele două rovere de pe Ryugu oferă noi imagini spectaculoase

Cum arată suprafaţa unui asteroid? Cele două rovere de pe Ryugu oferă noi imagini spectaculoase

Publicat: 29.09.2018
Agenţia spaţială japoneză (JAXA) a publicat noi imagini furnizate de vehiculele spaţiale aflate pe suprafaţa unui asteroid. Pe 21 septembrie, roverele au fost eliberate către suprafaţă de „nava mamă” Hayabusa 2.

Hayabusa 2 a ajuns la Ryugu în iunie după o călătorie de trei ani şi jumătate. Conform BBC, noile imagini arată clar structura suprafeţei de pe un asteroid

Imagine cu asteroidul Ryugu / Credit foto: JAXA

Roboţii numiţi Rover 1A şi Rover 1B sunt funcţionali şi oferă astronomilor primele imagini cu suprafaţa corpului spaţial. De asemenea, Rover 1B a transmis şi un videoclip. Săptămâna trecută Hayabusa 2 a coborât la 60 de metri de suprafaţa rocii pentru a elibera roverele. 

Cele două rovere sunt echipate cu camere stereo cu unghi larg ce trimit imagini către Terra.

Imagine cu asteroidul Ryugu / Credit foto: JAXA

În următoarea lună, sonda va elibera şi un „impactor” ce va explora partea superioară a asteroidului şi va trimite un obiect din cupru de 2 kilograme care va produce un crater cu un diametru de câţiva metri. 

Din acest loc, sonda va strânge material „proaspăt” expus radiaţiilor şi curenţilor timp de milenii. Informaţiile vor putea oferi răspunsuri la întrebările fundamentele privind apariţia universului şi a vieţii. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 

 

 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase