Home » Știință » Un nou studiu arată motivul extrem de simplu pentru care nu am găsit extratereştri până acum

Un nou studiu arată motivul extrem de simplu pentru care nu am găsit extratereştri până acum

Un nou studiu arată motivul extrem de simplu pentru care nu am găsit extratereştri până acum
Publicat: 07.10.2018
Un nou calcul arată că spaţiul este ca un ocean în care abia l-am încercat cu degetul. Volumul spaţiului observabil care a fost studiat pentru posibila prezenţă a vieţii extraterestre este comparabil cu căutarea într-un volum al unei căzi pentru dovezile existenţei peştilor în oceanele Pământului. Aceasta este concluzia la care au ajuns Jason Wright şi colegii săi de la Penn State, într-o lucrare publicată recent în arXiv.org.

„Dacă te uiţi în ocean la o cantitate de apă care ar încăpea într-o cadă, nu ai vedea mereu un peşte”, a precizat Wright.

„Totuşi, aceasta este o cantitate mult mai mare decât spaţiul căutat în 2010 pentru a 50-a aniversare a căutării pentru viaţă extraterestră, sau SETI. În acel studiu, pionierul Jill Tarter şi colegii săi şi-au imaginat un „car cu fân” de unde radio în care ar căuta „acul”, adică viaţa extraterestră. „Fânul” său a inclus şi alte elemente în afară de spaţiul fizic precum durata semnalului, frecvenţa, variaţia şi tăria, precum şi senzitivitatea telescoapelor radio terestre, scrie Science News.

A ajuns la concluzia că aceste căutări au acoperit doar un pahar din întregul ocean – imposibil de ajuns la concluzia că oceanul nu are peşti.

Wright şi colegii săi Shubham Kanodia şi Emily Lubar au îmbunătăţit aceste calcule, incluzând factori precum frecvenţa şi lungimea de bandă pe care ar putea emite extratereştri. De asemenea, a inclus şi studii mai recente ale SETI.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un fost cercetător din cadrul NASA susţine că extratereştrii există, iar guvernele încearcă să muşamalizeze apariţiile. ”Nu aveţi nicio idee ce se află acolo”

Noul plan al NASA pentru descoperirea vieţii extraterestre

Exoplanetele ce conţin apă cresc şansele descoperirii vieţii extraterestre

Caracatiţele sunt extratereştri din afara spaţiului aduşi pe Terra de meteoriţi?! Această ipoteză nu este atât de neverosimilă

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase