Home » Știință » Robotul lansat recent pe asteroidul Ryugu şi-a încheiat misiunea la o zi de la asolizare

Robotul lansat recent pe asteroidul Ryugu şi-a încheiat misiunea la o zi de la asolizare

Robotul lansat recent pe asteroidul Ryugu şi-a încheiat misiunea la o zi de la asolizare
Publicat: 10.10.2018
Robotul MASCOT, ce a fost lansat recent de către sonda Hayabusa2 pe suprafaţa asteroidului Ryugu, şi-a încheiat misiunea la o zi de la asolizare. Vehiculul spaţial se putea deplasa pe suprafaţa asteroidului doar cu ajutorul bateriei încorporate ce avea o autonomie mai mică de 24 de ore.

În cele din urmă, MASCOT a funcţionat mai bine de 17 ore, deşi avea o autonomie de 16 ore. Conform Independent, anterior încheierii misiunii, robotul a transmis toate informaţiile colectate către sonda Hayabusa2

Pe contul de Twitter al lui MASCOT a apărut, înainte să rămână fără baterie, următorul mesaj: „Am terminat treaba! Se poate aşa ceva? Am explorat asteroidul Ryugu mai bine de 17 ore. Cu mult faţă de cât se aştepta echipa mea. Oare voi fi plătit în plus pentru acest lucru?”.

De asemenea, a confirmat trimiterea, cu succes, a informaţiilor către sonda-mamă, „În acest timp am realizat un alt salt şi am explorat o altă parte a asteroidului! Cel mai bun lucru este că am trimis toate datele strânse către Hayabusa2. Acum, echipă, totul depinde de tine”, a mai apărut pe contul de Twitter al  MASCOT. 

Robotul avea la bord o cameră, un spectometru, un magnetometru şi un radiometru ce au realizat observaţii trimise apoi către Pământ. 

MASCOT a fost lansat pe suprafaţa asteroidului după alte două rovere MINERVA-II1A şi MINERVA-II1B, ce se află încă în funcţiune. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase