Home » Știință » Cercetătorii au descoperit originile unui obiect ”fantomă” observat pe cer în urmă cu peste 25 de ani

Cercetătorii au descoperit originile unui obiect ”fantomă” observat pe cer în urmă cu peste 25 de ani

Cercetătorii au descoperit originile unui obiect ”fantomă” observat pe cer în urmă cu peste 25 de ani
Publicat: 12.10.2018
La începutul anilor '90, astronomii au observat o sursă puternică de semnale radio din spaţiu. Iniţial, unul dintre aceste obiecte era vizibil, dar a început să se estompeze în următorii ani.

După 23 de ani obiectul era vizibil doar cu ajutorul unui radiotelescop, scrie Business Insider. „Am observat că este straniu. A fost foarte luminos în anii 1990, aşadar schimbarea a fost majoră”, a afirmat Casey Law, autoarea studiului din cadrul Universităţii din California. 

Iniţial, cercetătorii au fost intrigaţi de comportamentul obiectului, însă recent au analizat mai multe studii vechi şi le-au comparat cu unele noi. Se pare că obiectul este rezultatul unei pulsaţii de raze gamma. O stea de 40 de ori mai grea decât Soarele a explodat într-o galaxie pitică aflată la 284 milioane de ani lumină de Pământ. Atunci când steaua s-a transformat într-una neutronică a emis o cantitate uriaşă de materie şi raze gamma. Semnalele radio detectate sunt de fapt „o fantomă” a evenimentului. 

„Cred că suntem primii care au descoperit dovezi ale unei explozii de raze gamma ce nu puteau fi detectate de un telescop cu raze gamma”, a declarat Law. Cercetătorii doresc să utilizeze studiul actual pentru descoperirea altor surse de raze gamma. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase