Home » Stiinta » Acesta ar putea fi primul organism viu capabil să reziste inseparabilităţii cuantice

Acesta ar putea fi primul organism viu capabil să reziste inseparabilităţii cuantice

Autor: Oana Bujor 10.31.2018
Acesta ar putea fi primul organism viu capabil să reziste inseparabilităţii cuantice
În urmă cu câţiva ani, în jurnalul Small era publicat un studiu în care era prezentat modul în care bacteriile fotosintetice pot absorbi şi elibera fotoni în timp ce lumina se propagă de-a lungul unui gol minuscul aflat între două oglinzi.

Acum, în urma unei reanalizări a studiului, specialiştii susţin că descoperirea ar fi fost mult mai amplă. Conform Science Alert, bacteriile ar fi  primele organisme vii ce ar putea exista în domeniul fizicii cuantice, fiind creată inseparabilitatea cuantică alături de traiectoria luminii la o scală cuantică. 

Experimentul în cauză  implică fotoni individuali ce se propagă între două oglinzi pe o distanţă microscopică. Însă o analiză a nivelurilor de energie sugerează că bacteria ar fi creat inseparabilitate cunatică similar cu modul în care fotonii individuali par să intracţioneze simultan cu bateria. 

Există însă scepticism până la momentul în care experimentul va fi refăcut pentru a fi căutate semnele interacţiunii cuantice. Cât despre studiul deja existent, cercetătorii au acces la o cantitate insufientă de date pentru a trage concluzii. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: