Home » Știință » O nouă metodă de căutare a vieţii extraterestre îşi arată eficienţa. ”Este exact ceea ce dorim să folosim în viitor”

O nouă metodă de căutare a vieţii extraterestre îşi arată eficienţa. ”Este exact ceea ce dorim să folosim în viitor”

O nouă metodă de căutare a vieţii extraterestre îşi arată eficienţa. ”Este exact ceea ce dorim să folosim în viitor”
Publicat: 25.11.2018
Astronomii au obţinut unele dintre cele mai bune date până în prezent cu privire la compoziţia unei planete cunoscute ca HR 8799c, un gigant gazos tânăr care are de 7 ori masa lui Jupiter şi care completează o orbită în jurul stelei sale o dată la 200 de ani.

Echipa de cercetători a folosit instrumentele de la W. M. Keck Observatory din Maunakea, Hawaii, pentru a confirma existenţa apei în atmosfera planetei, dar şi pentru a confirma lipsa metanului, scrie Science Daily.

Noul caz arată eficienţa combinării spectroscopiei de rezoluţie ridicată cu o tehnologie numită optică adaptativă, care corectează efectele de înceţoşare ale atmosferei terestre.

„Acest tip de tehnologie este exact ceea ce dorim să folosim în viitor pentru a ne uita după semne de viaţă pe o planetă asemănătoare Pământului. Nu suntem încă acolo, dar mergem în acea direcţie”, a precizat Dimitri Mawet, membru al echipei de cercetare de la Caltech şi JPL.

Mawet este coautorul noii lucrări publicate pe 20 noiembrie în Astrophysical Journal. Autorul principal este Ji Wang de la Ohio State University.

Următorul pas este realizarea aceluiaşi lucru dar pentru o planetă mai mică şi mai apropiată de steaua sa. Cu cât o planetă este mai aproape de stea şi cu cât este mai mică, cu atât este mai dificil de observat.

În ultimă instanţă, miza este de a căuta compuşi chimici din atmosferele planetelor similare Terrei care orbitează în „zona locuibilă” a stelei.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Exoplanetele ce conţin apă cresc şansele descoperirii vieţii extraterestre

Descoperire unică în astronomie: exoplaneta cu atmosferă de metale grele

O descoperire marchează o premieră în ştiinţa exoplanetelor. Atmosfera unui ”Saturn fierbinte” prezintă particularităţi fascinante

În premieră, astronomii au detectat prima Lună din afara Sistemului Solar

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase