Home » Știință » Aceasta este rezoluţia ochiului uman

Aceasta este rezoluţia ochiului uman

Publicat: 04.01.2019
Aceasta este rezoluţia ochiului uman
Conform cercetătorului şi fotografului dr. Roger Clark, rezoluţia ochiului uman este de 576 de megapixeli. Acest lucru este impresionant, având în vedere că un iPhone X are o rezoluţie a camerei de 12 megapixeli.

O rezoluţie de 576 de megapixeli înseamnă că, pentru crearea unui ecran în care să încapă o imagine atât de clară, cele 576 milioane de pixeli trebuie încadraţi într-o zonă de dimensiunea câmpului nostru vizual.

Conform Curiosity, pentru a ajunge la acest număr, dr. Clark a luat în calcul o acuitate vizuală optimă de-a lungul câmpului vizual. În cadrul unei singure imagini, această rezoluţie scade la 5-15 megapixeli. Oamenii pot vedea lucrurile la o rezoluţie înaltă doar într-o zonă restrânsă a vederii centrale, denumită fovea. De asemenea, oamenii au un punct orb, acela în care nervii optici întâlnesc retina. Oamenii îşi mişcă ochii pe o întreagă scenă nu doar pentru a capta mai multe informaţii, ci şi pentru a corecta aceste imperfecţiuni ale sistemului vizual.

Desigur, ochiul uman nu poate fi comparat cu o cameră foto. Vederea funcţionează mai mult ca un detectiv ce strânge indicii ale mediului din jur pe care le transmite creierului pentru a le interpreta şi pentru a realiza o imagine completă.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

30 de lucruri uluitoare pe care, probabil, nu le ştiai despre ochi

Din ce este făcut ochiul?

Ce spune culoarea ochilor despre starea ta de sănătate

Primul prototip al unui ”ochi bionic” a fost realizat cu o imprimantă 3D

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase