Home » Știință » Aceasta este rezoluţia ochiului uman

Aceasta este rezoluţia ochiului uman

Aceasta este rezoluţia ochiului uman
Publicat: 04.01.2019
Conform cercetătorului şi fotografului dr. Roger Clark, rezoluţia ochiului uman este de 576 de megapixeli. Acest lucru este impresionant, având în vedere că un iPhone X are o rezoluţie a camerei de 12 megapixeli.

O rezoluţie de 576 de megapixeli înseamnă că, pentru crearea unui ecran în care să încapă o imagine atât de clară, cele 576 milioane de pixeli trebuie încadraţi într-o zonă de dimensiunea câmpului nostru vizual.

Conform Curiosity, pentru a ajunge la acest număr, dr. Clark a luat în calcul o acuitate vizuală optimă de-a lungul câmpului vizual. În cadrul unei singure imagini, această rezoluţie scade la 5-15 megapixeli. Oamenii pot vedea lucrurile la o rezoluţie înaltă doar într-o zonă restrânsă a vederii centrale, denumită fovea. De asemenea, oamenii au un punct orb, acela în care nervii optici întâlnesc retina. Oamenii îşi mişcă ochii pe o întreagă scenă nu doar pentru a capta mai multe informaţii, ci şi pentru a corecta aceste imperfecţiuni ale sistemului vizual.

Desigur, ochiul uman nu poate fi comparat cu o cameră foto. Vederea funcţionează mai mult ca un detectiv ce strânge indicii ale mediului din jur pe care le transmite creierului pentru a le interpreta şi pentru a realiza o imagine completă.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

30 de lucruri uluitoare pe care, probabil, nu le ştiai despre ochi

Din ce este făcut ochiul?

Ce spune culoarea ochilor despre starea ta de sănătate

Primul prototip al unui ”ochi bionic” a fost realizat cu o imprimantă 3D

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase